Pentru sapte zile, in perioada 7-13 mai, peste 300 de muzicieni sositi din toata lumea fac dovada ca Bucurestiul poate fi capitala diversitatii si a muzicii bune internationale.

Festivalul EUROPAfest este menit, sustin organizatorii, sa vina in intampinarea unui public care nu se teme sa experimenteze, chiar cere sa fie surprins de noutate, provocandu-l sa descopere savoarea si ineditul spiritului european.

Concertul Extraordinar de Celebrare a Zilei Europei promite sa aduca in prim-plan caldura jazzului si a muzicii clasice, plusate de rafinamentul locatiei - Sala Auditorium a Palatului Regal. Programul serii se anunta a fi unul alternativ, momentele muzicale diverse alunecand discret de la jazzul armonios la sensibilitatea unor piese de pian sau clarinet.

Festivalul ofera timp de o saptamana concerte live. Ultima seara a festivalului, 13 mai, este destinata prezentarii celor mai buni muzicieni din festival intr-un show multimedia inedit - Gala Laureatilor, la Ateneul roman.

EUROPAfest este organizata cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, ArCuB, Unicef, Primaria Sectorului 1, Ministerul Educatiei si Cercetarii, Muzeul National de Arta al Romaniei, Centrul Cultural Ungar si Institutul Italian de Cultura.

EUROPAfest se desfasoara sub inaltul patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta si al Altetei Sale Principele Radu.

Citeste articolul complet in Gandul