Romania reprezinta o "zona fierbinte" pentru investitiile straine, tot mai multe companii din India preferand tara noastra, se arata in editia de sambata a publicatiei "The Financial Express", care apare la New Delhi.

Autorul articolului enumera o serie de mari companii cu capital indian care sunt prezente sau vizeaza piata romaneasca.

"De la Ranbaxy si Wipro, la Mahindra & Mahindra si Genpact, unul dintre locurile in care toate companiile indiene doresc sa aiba o unitate de service sau de productie este Romania", isi incepe articolul jurnalistul indian.

Atuurile pietei romanesti sunt, in opinia acestuia, forta de munca ieftina, prezenta investitiilor straine directe in toate sectoarele si transparenta legilor fiscale, Romania devenind o destinatie unde firmele din Europa isi muta productia pentru reducerea costurilor.

Recent, compania Wipro a anuntat deschiderea unui centru in Romania pentru deservirea clientilor sai din Franta.

De asemenea, Genpact, unul dintre liderii mondiali in domeniul furnizarii de solutii de afaceri si tehnologii, a deschis de curand o reprezentanta in Bucuresti.

"Impozitul de 16 la suta pe profitul companiilor, in Romania, comparativ cu 34 la suta in India, inexistenta unei limite pentru fluxul de investitii straine directe, faptul ca oricine poate cumpara teren si previzionata stimulare a economiei ca urmare a apropiatei aderari a Romaniei la UE reprezinta motive pentru care investitorii straini se

orienteaza catre tara noastra, potrivit publicatiei mentionate.

Citeste articolul complet in Gandul