Elena Udrea e pe cale sa aiba un rival exotic in zona de influenta a PNL: Mircea Dinescu, ultima maciuca pe care liberalii au pregatit-o pentru democrati.

Tinerii scriitori - care se intrebau, intr-un cor de lamentatii, care stridente, care chitcaite, ce sa faca pentru a fi mai vizibili si mai promovati decit sint acum - au multe de invatat de la Mircea Dinescu. Fie si numai din show-ul pe care cunoscutul disident l-a dat vineri la Timisoara. Scriitorul si personajul Dinescu se vinde ca la carte.

Pamfletul rostit de la tribuna Delegatiei Permanente a PNL de la Timisoara trebuie citit inclusiv in acest sens: ca punere in practica a unei strategii de vinzare. Pilda despre marketingul performant pus la lucru functioneaza inclusiv in conditiile in care dansurile politice - exaltate si uneori ridicole - pe care le executa Mircea Dinescu nu se pot pune in paranteza.

Ceea ce s-a intimplat la Timisoara e insa grav daca privim din alt unghi: din tot tam-tamul liberal, momentul de maxima notorietate si de departe cel mai exploatat de media e dat chiar de discursul incendiar al lui Dinescu. Foarte bine pentru excentricul personaj si foarte rau pentru liberali.

Cu o saptamina in urma, masina de propaganda liberala incerca sa acrediteze ideea ca, la Timisoara, PNL va puncta limpede in directia anti-comunista, ca dupa intrunirea Delegatiei Permanente va fi clar pentru toata lumea care e diferenta specifica intre PNL si ceilalti .

Spectacolul lui Dinescu si risul de hirciog al lui Tariceanu si al lui Olteanu sint singurele achizitii pentru memoria celor care au fost atenti la ultima intilnire a liberalilor. Plus, desi asta nu e o noutate, cinismul liberalilor care, dupa ce au turnat galeti de zoaie in capul democratilor, au redactat o rezolutie in care este lansat un apel pentru consolidarea si unitatea Aliantei D.A.

OK - se accepta ca PD joaca uneori nefericit si ca presedintele Basescu isi sapa singur gropi in care cade cu voluptate. Se poate, de asemenea, accepta ca PNL vrea sa puncteze pe atac, sa apara in perceptia publica drept o alternativa luminoasa, sa insiste sa ne faca sa credem ca sint singura formatiune politica serioasa.

Ceea ce e absurd si ridicol e insa ca liberalii sa pretinda ca si reusesc asta. Sa pretinda ca sint un partid care are un proiect - cind are doar replici ce tradeaza frustrarea.

Sa insiste ca domina, din umbra, isteria ultimelor saptamini si ca vor sa profite la maximum de pe urma ei - cita vreme politica pamfletului e cea mai coerenta dintre toate cele propuse de liberali in ultima vreme si cita vreme liderii actuali ai PNL nu stiu cum sa mai apere si sa mai oblojeasca personaje periculoase pentru democratie de genul Noricai Nicolai.

Sa vorbeasca despre politici consistente si sa nu inteleaga ca spun, de fapt, bancuri ieftine.