Piata de capital din Romania in saptamana 1-5 mai 2006

Probabil din inertie, piata bursiera nu a aratat nimic nou la inceputul lunii mai, primele sedinte fiind deosebit de modeste prin prisma lichiditatii.

Doar reintroducerea la tranzactionare a titlurilor SIF a adus o doza de prospetime in piata, activitatea de tranzactionare a devenit ceva mai dinamica, fapt reflectat si in cresterea rulajelor.

In general indicii au scpzut si in aceasta saptamana, cu o medie aproximativa de 2%, in afara de indicele SIF-urilor, pe o usoara crestere.

Pe ansamblul ei, saptamana poate fi apreciata ca una buna, ce poate anunta intrarea pietei intr-o perioada mai activa, mai ales in perspectiva raportului de tara care urmeaza sa fie publicat in aceasta luna.

Valoarea totala a tranzactiilor s-a dublat fata de saptamana anterioara, ajungand la 117,5 millioane RON (43 milioane USD sau 33,9 milioane EUR), fiind evident meritul titlurilor SIF, revenite in piata. Capitalizarea totala a bursei a scazut cu circa 1,6 procente, la 64,4 miliarde RON (23,6 miliarde USD sau 18,5 miliarde EUR).

Indicii BET si BET-C au scpzut zi de zi, lent, cu mai putin de 1% in fiecare sedinta, in timp ce BET-FI, sub impulsul intrarii unor ordine importante de cumparare in piata titlurilor SIF la finalul sedintei de vineri, a reusit sa inchida mai sus fata de ultima valoare din aprilie.