Blocul National al Revolutionarilor a protestat, luni, la sediul central al PSD, unde s-a desfasurat sedinta Biroului Permanent al partidului. Ei au cerut excluderea din viata publica a senatorului Ion Iliescu, invinuit in dosarul Revolutiei si a mineriadelor.

Revolutionarii au solicitat, de asemenea, demisia deputatului Emilian Vasile Cutean - fost secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din decembrie 1989. Acesta este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, precum si de efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia sa.

Protestatarii au incercat sa forteze intrarea in sediul central al PSD, insa jandarmii au reusit sa tina situatia sub control."Pacat de sangele varsat", "Nu plecam acasa!" - sunt cateva dintre lozincile scandate de revolutionari. O parte dintre ei au steaguri fara stema, asemenea celor folosite in timpul Revolutiei din decembrie 1989.

O delegatie a revolutionarilor a intrat in sediul partidului, pentru a discuta cu conducerea PSD.

Liderul PSD, Mircea Geoana a anuntat ca revendicarile Blocului National al Revolutionatilor vor fi analizate de Comisia de Integritate Morala a PSD. Miercuri, urmeaza sa fie comunicata o decizie finala in acest sens.