Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat luni, ca relatia intre PSD si PRM este una de colaborare fireasca intre doua partide de opozitie, care are ca scop principal redactarea unei motiuni de cenzura. El a afirmat ca nu este vorba de "o relatie intre partide sau de o relatie politica".

Mircea Geoana a facut aceste declaratii dupa sedinta Biroului Permanent National al partidului. estui for de conducere s-a stabilit crearea unui mecanism de colaborare parlamentara intre PSD si PRM, cu scopul principal de a redacta motiunea de cenzura.

Geoana a precizat ca reprezentantii PSD si PRM se vor intalni incepand de marti, pentru a pune la punct o schita a unui mecanism de colaborare intre cele doua partide, la nivel de grupruri parlamentare, transmit agentiile de stiri.

Biroul Permanent National al PSD a decis, luni, ca grupurile parlamentare ale partidului sa inceapa negocieri cu PRM pentru stabilirea unei formule de colaborare la nivel parlamentar. Cele doua formatiuni spera ca astfel sa intareasca opozitia si sa-si coordoneze actiunile politice.