Reinhard Krepler medicul care a condus operatia presedintelui Traian Basescu a declarat ca operatia a fost un succes si ca Traian Basescu este plin de energie si capabil sa-si asume atributiile dupa interventia medicala, scriu agentiile internationale de presa.

Chirurgul Reinhard Krepler, care este si seful clinicii din Viena, a spus ca Basescu a fost operat prin metoda endoscopica.si a explicat ca hernia de disc de care suferea seful statului era de o dimensiune "neobisnuita, foarte diseminata, nu se afla in locul obisnuit si atingea mai multi nervi",

Medicii considera ca Traian Basescu, in varsata de 55 de ani, "va putea face cativa pasi, pana la sfarsitul saptamanii", dar va trebui sa urmeze un program de recuperare.

"Din punctul nostru de vedere, ne-am dori sa il mai tinem inca doua - trei saptamani", a declarat profesorul Reihnard Krepler, medic-sef la Allgemeines Krankenhaus (AKH), cel mai mare spital din capitala Austriei.

Primul buletin medical publicat marti de Clinica Universitara pentru Neurochirurgie din Viena preciza ca Traian Basescu, nu are dureri in urma interventiei chirurgicale, iar evolutia postoperatorie a sa este buna. Documentul mentioneaza ca pesedintele va ramane in Clinica Universitara inca o saptamana.

Purtatorul de cuvant al presedintiei, Adriana Saftoiu, anuntase, marti, intr-o declaratie de presa ca operatia de hernie de disc a presedintelui Traian Basescu, facuta luni noaptea la spitalul Universitar din Viena a decurs normal si a durat doua ore si 45 de minute.

Potrivit aceleiasi surse, presedintele a fost transportat in salon imediat dupa interventie iar medicii sunt optimisti in ceea ce privesterecuperarea lui Traian Basescu. In cazul in care lucrurile vor evolua normal, seful statului va fi spitalizat 7 zile.

Perioada de recuperare va dura in functie de evolutia post operatorie.

Costul interventiei medicale va fi suportat de familia presedintelui.

Adriana Saftoiu a precizat ca nu este cazul ca presedintele sa aiba vreun inlocuitor in aceasta perioada pentru ca el isi poate exercita atributiile si a explicat ca in salonul sau au fost instalate linii telefonice prin care presedintele poate fi tinut la curent si consultat in legatura cu problemele tarii.