Cei sapte sindicalisti de la Societatea Romana de Radiodifuziune au intrat in a doua zi de greva a foamei, dupa ce discutiile cu conducerea institutiei au esuat.

Ei solicita eliminarea din SRR a securistilor si a fostilor activisti de partid, discrepantelor salariale dintre posturile regionale si Bucuresti, sau dintre salariatii din aceeasi categorie profesionala, adoptarea Regulamentului de Ordine Interioara si a oricarui alt normativ numai cu acordul sindicatului, majorarea salariilor,

incetarea relatiilor contractuale cu pensionarii si respectarea Legii nr. 54 a sindicatelor si a Legii 130 privind contractul colectiv de munca.

Andrei Calora, unul dintre grevistii foamei, care este si presedinte al Sindicatului Liber al SRR, a declarat pentru Hotnews.ro ca actuala conducere a Radioului Public are o atitudine „sfidatoare si aroganta" fata de oamenii aflati in greva foamei si spune ca revendicarile lor nu pot fi solutionate fara a preciza un motiv anume.

El a explicata sa s-a ajuns in aceasta situatie deoarece salariile angajatilor nu au mai fost martie de 2 ani.

Mai mult, Andrei Calora spune ca seful serviciului Juridic al SRR intentioneaza sa redacteze un material prin care greva foamei sa fie declarata ilegala.

Luni seara, presedintele Director General al SRR, Maria Toghina a convocat o intalnire cu protestatarii si persoane din conducerea societatii.

Conducerea SRR anunta, dupa discutiile cu sindicalistii ca salariile tuturor angajatilor institutiei se vor majora cu 5 procente, incepand de la 1 iunie 2006, dar varianta nu este considerata o solutie pentru protestatari. Liderul Sindicatului Liber SRR a precizat pentru Hotnews.ro ca aceasta era o crestere prevazuta in bugetul pe 2006 aprobat de actualul Consiliu de Administratie.

Actiunea de protest declansata in 8 mai are sprijinul studiourilor teritoriale, alaturi Andrei Calora intrand in greva foamei si prim-vicepresedintele- Postului Regional Radio Constanta - Adrian Doros, vicepresedintele Postului Regional Radio Craiova - Marian Barbu, vicepresedintele Postului Regional Radio Tg.

Mures - Mihai Maiorescu, vicepresedintele Postului Regional Radio Cluj - Dinicu Braghina, vicepresedintele Postul Regional Radio Iasi - Georgica Pruteanu si vicepresedintele Postului Regional Radio Timisoara - Marius Pentelescu.