Asirom a anuntat, marti, lansarea unei asigurari medicale pentru interventii chirurgicale, denumita comercial Medical Select, in baza careia persoana asigurata primeste o indemnizatie pentru interventii chirurgicale ca urmare a unei boli sau a unui accident, inclusiv in legatura cu starea de graviditate sau nastere, efectuate in unitati publice sau private din Romania sau din afara tarii.

Pentru acest an, Asirom estimeaza ca va incheia 50.000 de astfel de polite, valoarea incasarilor urmand sa depaseasca 1,25 milioane dolari.

Polita, Medical Select, se adreseaza oricarei persoane fizice rezidente sau domiciliate in Romania, cu varsta cuprinsa intre 16 si 64 de ani. Asiguratul poate acoperi in polita si pe fiul sau fiica acestuia in varsta de peste 3 ani si/sau sotul/sotia ori parintele acestuia in varsta de pana la 64 de ani.

Asigurarea medicala se adreseaza de asemenea si catre angajatii unei persoane juridice, caz in care aceasta are calitatea de contractant. Durata asigurarii este de 1 an, cu reinnoire pe aceeasi perioada si este valabila oriunde in lume.

Raspunderea Asirom incepe dupa 24 de ore de la ora 24 a zilei in care s-a platit prima de asigurare/prima rata si s-a emis polita de asigurare, dar nu mai devreme de 60 de zile de la data de inceput a asigurarii.

Asigurarea este structurata pe doua programe, programul "Aur" si programul "Argint", iar interventiile chirurgicale sunt impartite in 3 clase in functie de gradul de dificultate.

Programul "Aur" permite sume asigurate de 10.000 euro pentru interventii chirurgicale clasificate ca dificile sau complexe, 3.000 euro pentru cele de dificultate medie si 1.500 euro pentru cele cu grad redus de dificultate.

Programul "Argint" permite sume asigurate de 5.000 euro pentru interventiile chirurgicale dificile sau complexe, 1.500 euro pentru cele de dificultate medie si 500 euro pentru cele cu grad redus de dificultate.

"Acest produs este nou si trebuie sa vedem cum se va dezvolta pe piata, dar avem si clasa "Platina" pregatita. Vom astepta insa cateva luni pana la introducerea acestui program in structura politei", a declarat Boris Schneider, directorul general al Asirom.

Primele de asigurare se stabilesc in functie de programul ales si de varsta asiguratului (coasiguratului), la inceputul fiecarui an de asigurare. Prima de asigurare se plateste integral anticipat, iar cuantumul acesteia se stabileste in baza tarifului de prime anuale.

Potrivit conducerii Asirom, valoarea medie a primei de asigurare este de 250 euro, valoarea minima fiind de 87 euro iar cea maxima de 900 de euro.

"Atunci cand vine vorba de asigurari, in Romania, majoritatea oamenilor prefera sa-si asigure masina, iar cand vine vorba de propria persoana sau de persoanele apropiate polita de asigurare devine mai putin cautata. Produsul lansat astazi este similar ca model cu asigurarea Casco, deosebirea fiind ca se adreseaza persoanelor.

Poate cel mai important aspect al acestei polite este ca marea majoritate a oamenilor isi pot permite acest produs", a mai precizat Boris Schneider.

Asirom va plati sumele asigurate mentionate in contract in functie de programul ales si gradul de dificultate al interventiei chirurgicale efectuate pe baza documentelor medicale prezentate de asigurat.

Beneficiarii politei sunt asiguratul si mostenitorii legali in cazul in care asiguratul decedeaza ca urmare directa a interventiei chirurgicale, inainte de incasarea drepturilor din asigurare.

In Romania, Asirom este asiguratorul cu cel mai mare numar de clienti, peste doua milioane de persoane. Boris Schneider si-ar dori sa aiba doua milioane de clienti care sa incheie aceasta noua polita, Medical Select, dar a precizat ca nu poate sa nu fie realist.

Pentru acest an, Asirom estimeaza ca va incheia 50.000 de polite Medical Select, valoarea incasarilor din aceste polite urmand sa depaseasca 1,25 milioane dolari.