Cota de popularitate a lui George W. Bush a scazut la 31 la suta conform unui sondaj realizat de USA Today si Gallup, cel mai redus nivel din timpul mandatelor sale si un avertisment serios dat republicanilor in perspectiva alegerilor partiale din noiembrie, relateaza USA Today in editia electronica.

Sondajul, realizat vineri si sambata, pe un esantion de 1.013 adulti, cu o marja de eroare de plus sau minus trei la suta, arata ca rata popularitatii sefului Casei Albe a scazut cu trei procente in cursul unei saptamani.

De cealalta parte, procentul celor care dezaproba politica sa a atins un nivel record de 65 la suta. In randul sustinatorilor sai, doar 52 la suta dintre conservatori si 68 la suta dintre republicani, nivel minim record, sprijina politica presedintelui.

Moderatii s-au aratat multumiti de activitatea lui Bush in proportie de 28 la suta, in timp ce doar 7 procente dintre liberali il sustin pe acesta.

Doar patru presedinti americani au inregistrat cote inferioare celei pe care o are Bush in prezent, de la mijlocul anilor ‚40 pana in prezent: Harry Truman, Richard Nixon, Jimmy Carter si George Bush, tatal presedintelui in exercitiu.

Articol integral in Gandul