Dupa ce a suferit operatia de hernie de disc, presedintele Traian Basescu se simte bine, iar medicii sunt increzatori in sansele sale de recuperare. Anuntul a fost facut miercuri dimineata, de consilierul prezidential, Adriana Saftoiu.

Medicii care l-au operat pe Traian Basescu au declarat la o conferinta de presa sustinuta la Spitalul Universitar din Viena, ca seful statului se simte bine, nu mai are dureri si are o stare de spirit optimista.

Ei au afirmat ca presedintele Basescu a avut o hernie de disc foarte mare, iar operatia a fost destul de dificila. Medicii austrieci au mai precizat ca recuperarea se face foarte bine, fiind foarte posibil ca in maxim doua zile, presedintele Traian Basescu sa poata merge.

Seful statului isi poate exercita atributiile si a semnat cateva documente importante. El se afla in contact permanent cu personalul sau, in conditii maxime de securitate. Un semn ca seful statului se simte bine este si faptul ca a fumat, dar "nu oficial" - au glumit medicii.

Presedintele Traian Basescu va fi externat in maxim o saptamana. Medicii autrieci i-au recomandat sa ramana in spital si pe perioada recuperarii, insa au precizat ca aceasta decizie urmeaza sa fie luat de presedintele roman.

La finalul conferintei de presa, medicul Engelbert Knosp, care l-a operat pe presedinte, a explicat pe o macheta, modul in care s-a desfasurat operatia. El a precizat ca a fost o interventie microscopica asistata de endoscop.

Presedintele Traian Basescu a fost vizitat la spital de omologul sau, Heinz Fischer. Seful statului austriac a declarat presei ca Traian Basescu nu s-a putut ridica din pat.

Tot miercuri, consilierul prezidential Claudiu Saftoiu a anuntat ca pe 19 iunie, presedintele Traian Basescu se va adresa Parlamentului, pentru prima data dupa depunerea juramantului de sef al statului.

Presedintele Traian Basescu a fost operat, luni noaptea, de hernie de disc la Spitalul Universitar din Viena, Austria.