In emisiunea Romania la Raport de la MIX FM, Theodor Stolojan a spus ca va candida la conducerea PNL doar daca proiectul sau politic va fi sustinut. Intrebat de Andreea Pora ce va face in caz contrar, Stolojan a afirmat ca, in functie de imprejurari, va lua o decizie la momentul oportun.

El a adaugat ca nu poate accepta sa ramana intr-un partid in care deciziile politice se iau intr-un grup restrans, dupa care acestea se comunica celorlalti. Liberalul sustine ca o asemenea formatiune are viitorul unui partid care va obtine in alegeri cel mult 10-12 % si face aliante cu cine se nimereste.

"Nu doresc sa activez intr-un PNL care e condus de un grup care ia decizii, dupa care PNL este informat. Nu cred ca PNL-ul, un partid aflat la putere se scindeaza. Nu ma intereseaza sa fiu la conducerea unui partid care-si propune sa devina un partid de 10-12 procente si care sa negocieze cu polul de stanga, cu polul de dreapta", a spus Theodor Stolojan.

In privinta motiunii de cenzura clamata de PSD si PRM, Stolojan sustine ca majoritatea fragila din Parlament trebuie sa se mobilizeze si sa nu fie votata.

Theodor Stolojan: Nu sunt unealta Cotroceniului

In emisiunea Romania la Raport de la MIX FM realizata de Andreea Pora, consilierul presidential, Theodor Stolojan, a afirmat ca nu a complotat cu presedintele Traian Basescu sa rastoarne Guvernul sau pe liderul liberalilor, Calin Popescu Tariceanu. El sustine ca mai important este sa ne indeplinim angajamentele de integrare, decat sa facem scenarii.

Stolojan spune ca avem sanse sa fim acceptati in UE, chiar daca nu ni se va comunica luna aceasta data aderarii.

"Nimeni nu se gandeste acum, asa cum vad ca se vehiculeaza fel de fel de opinii, sa stea sa rastoarne un guvern, sau sa rastoarne un presedinte de partid", a declarat Theodor Stolojan.