Procurorii anticoruptie au dispus, miercuri, trimiterea in judecata a senatorului PSD Serban Mihailescu, fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Marin Bucur, presedintele Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AVPS) „Cerbul" Bucuresti, pentru complicitate la luare de mita si la nerespectarea regimului armelor si munitiilor, precum si participatie improprie la fals in inscrisuri sub semnatura privata, la

fals intelectual precum si la efectuarea cu stiinta de inregistrari inexacte in contabilitate.

Potrivit unui comunicat de presa, la 22 octombrie 2001, cand indeplinea functia de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, Petru Serban Mihailescu a pretins de la Fanel Pavalache, consilierul sau personal, 11 arme de vanatoare in schimbul mentinerii acestuia in functie.

Ulterior, in lunile aprilie-mai 2002, a primit efectiv un numar de 9 arme de vanatoare in valoare de 260 milioane lei, pe care le-a depozitat la Vila de protocol nr. 5 Snagov.

La comiterea faptei a fost ajutat de Marin Bucur, in sensul ca achizitia armelor s-a facut pe numele Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor Sportivi „Cerbul" Bucuresti, la care acesta era presedinte, disimulandu-se astfel fapta de coruptie si, in acelasi timp, dand si aparenta de legalitate operatiunii de cumparare a

armelor, avand in vedere ca acestea au un regim strict reglementat de lege.

Dupa ce a fost arestat Fanel Pavalache, in octombrie 2002, armele au fost aduse de la Vila de protocol din Snagov la sediul AVPS „Cerbul" Bucuresti, tot cu ajutorul lui Marin Bucur.

In cursul urmaririi penale declansate in acest an, cele 9 arme au fost ridicate si predate organelor de politie, urmand ca instanta sa decida asupra masurilor ce se impun.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.