Liberalul suspendat din PNL, Cristian Boureanu, este convins ca premierul ar trebui sa-si dea demisia de onoare daca raportul din aceasta luna nu va avea un termen clar de aderare a tarii noastre la UE.

In emisiunea Romania la Raport de la MIX FM realizata de Andreea Pora, deputatul a sustinut ca primul ministru este singurul vinovat daca raportul nu va mentiona data aderarii, iar din punct de vedere politic va fi un om terminat.

"Daca raportul de tara nu va preciza clar termenul de aderare, si-a terminat cariera politica si ca prim ministru. Daca nu avem un termen clar, domnul Traiceanu trebuie sa profite si sa-si dea demisia pentru a evita motiuni de cenzura si alte discutii de genul acesta", a declarat Cristian Boureanu.

Liberalul spune ca multi membri PNL sunt nemultumiti de liderul partidului Calin Popescu Tariceanu.

"Foarte multa lume il acuza pe Calin Popescu Tariceanu si ma aflu si eu printre aceia, care spune ca a pus ambitia personala si interesul de a ramane mai mult in functie in fata oricaror interese de partid si as putea sa spun si in fata intereselor de Coalitie si de Alianta.

Il acuz pentru limbajul duplicitar, pe care il cunosc din interior, intr-un fel actioneaza si intr-un fel vorbeste despre relatia cu partenerii de guvernare. Il acuz de lasitate, pentru ca la un moment, cand Alianta ar fi putut sa castige o majoritate lejera, a dat inapoi pentru a-si pastra functia de premier", a afirmat Cristian Boureanu.

Cristian Boureanu: As putea vota impotriva premierului

Liberalul Cristian Boureanu afirma ca in partid nu s-a discutat despre cum vor vota parlamentarii PNL in cazul motiunii de cenzura. In emisiunea Romania la Raport de la MIX FM realizata de Andreea Pora, el a recunoscut ca nu va ezita sa voteze impotriva Guvernului. In plus, votul liberalilor care vor vota pentru motiune va fi deschis si public.

"Eu, daca voi considera ca trebuie sa votez impotriva Guvernului Tariceanu am s-o fac. Pana acum nu am facut-o. Daca vor fi mai multi lideri care vor considera ca acest premier trebuie schimbat, si din punctual meu de vedere nu este vorba de instabilitate politica, acest lucru va fi facut public", a spus Cristian Boureanu.

Crin Antonescu: La motiunea de cenzura, 4-5 voturi ar putea pleaca de la PNL

Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Crin Antonescu, estimeaza ca cel mult 10% din membrii de partid sustin proiectul lui Theodor Stolojan, adica fuziunea cu PD. In emisiunea Romania la Raport de la MIX FM realizata de Andreea Pora, el a afirmat ca majoritatea liberalilor "stau in asteptare" sa vada cine va fi viitorul premier, functie de care va fi, sau nu, ales si alt lider PNL.

Liberalul a adaugat ca o schimbare a conducerii PNL se va face numai "in raport cu puterea". In privinta motiunii de cenzura, Crin Antonescu spune ca cel mult 5 deputati liberali ar putea vota pentru caderea Guvernului.

"Maximum 4-5 voturi ar putea pleca din grupul parlamentar de la Camera, cel putin, din 67. PNL nu trebuie sa ajunga la remorca lui Traian Basescu, pentru ca asta se intampla din punctual meu de vedere cu o fuziune. Nu cred ca mai mult de 10%, sa zicem, din partid doreste sa sustina acest proiect. E o estimare", a spus Crin Antonescu.

In cazul unei amanari a datei de integrare, Crin Antonescu nu exclude o remaniere a ministrilor liberali si nu crede ca premierul Calin Popescu Tariceanu ar putea sa demisioneze.