Hotnews.ro a incercat sa afle care este stadiul cercetarilor la Comisia Juridica privind cazul parlamentarului PNL Norica Nicolai care, in urma cu aproximativ doua sapatamani, a permis unei rude apropiate sa voteze in sala de sedinta a Senatului.

Dar, surpriza: nimeni nu stie nimic sau cel putin asa reiese din declaratii. Membrii comisiei juridice sustin ca inca nu le-au venit probele care sa ateste vinovatia sau nevinovatia parlamentarului liberal.

Cazul Norica Nicolai a fost amanat de catre Comisia Juridica a Senatului pentru saptamana viitoare. Senatorii taraganeaza discutarea cazului sustinand ca inca nu au primit probele necesare.

Consilierii care se ocupa de ordinea de zi a Comisiei Juridice ne-au declarat ca, in prezent, nu s-a primit nici un material legat de aceasta problema cu toate ca s-au facut solicitari la Secretariatul General al Senatului

De lipsa probelor toata lumea da vina pe "curier ". Senatorul PSD, Antonie Iorgovan, a reunoscut ca nu stie nimic despre aceasta situatie. "Dupa informatiile mele nu s-au primit probele solicitate. Nu stiu daca saptamana viitoare, la comisie, se va discuta despre aceasta problema ", a declarat Iorgovan.

Unii membri ai comisiei juridice a Senatului refuza sa vorbeasca despre aceasta situatie, altii nu stiu nimic, cert este ca la doua saptamani de la fapta savarsita, explicatiile intarzie sa apara.

In mod normal, dovezile nu ar trebui sa fie greu de procurat avand in vedere faptul ca in plenul Senatului, unde a fost "comisa " fapta erau camere de luat vederi. Mai mult, o simpla solicitare la biroul ofiterilor SPP care supravegheaza sistemul video putea rezolva problema dovezilor.

Totusi, presedintele Comisiei Juridice, Eckstein Kovacs Peter, sustine ca s-au primit anumite materiale care urmeaza sa fie verificate si studiate de membrii comisiei in perioada urmatoare.

"Am primit materiale de la secretariatul general al Senatului si de la cateva televiziuni centrale, materiale privind cazul Noricai Nicolai dar nu va pot spune data exacta cand acestea vor fi studiate", ne-a declarat Kovacs.

Intrebat ce gen de documente a primit si ce contin acestea presedintele comisiei Senatului nu a putut sa explice. "Nu stiu exact ce contin aceste probe, pentru ca nu am avut timp sa le verific", a explicat Kovacs.

Saptamana viitoare mai exact marti, Comisia Juridica se va reuni din nou . Ordinea de zi a sedintei va fi stabilita tot sapatmana viitoare. Pana atunci cazul Noricai Nicolai ramane in aer pana vor fi verificate "probele".