Anchor Grup va investi aproximativ 14 milioane de euro pentru extinderea primului mall din Romania, Bucuresti Mall, prin construirea unei noi cladiri cu o suprafata totala de 18.000 mp, atasata cladirii existente, potrivit unui comunicat de presa al companiei. Lucrarile au inceput in prima saptamana a lunii mai, constructiile urmand a fi finalizate in luna octombrie a acestui an.

Proiectul de extindere consta in construirea unei noi cladiri cu o suprafata totala de 18.000 mp, atasata cladirii existente, iar legatura dintre cele doua cladiri va fi asigurata printr-un atrium. Inaltimea extensiei va fi de patru niveluri (doua niveluri de subsol, parter si etajul 1), zona comerciala fiind amplasata la parter si etajul 1.

De asemenea, proiectul vizeaza si construirea unei parcari cu mai multe niveluri, care va avea acces direct in centrul comercial la etajul 1 si subsol, printr-o conexiune cu parcarea subterana deja existenta. Bucuresti Mall isi va mari capacitatea parcarii cu aproximativ 40%.

Dupa finalizarea acestui proiect, suprafata totala a Bucuresti Mall va fi de aproximativ 72.000 metri patrati (aria construita).

"Dupa sapte ani de activitate, asteptarile vizitatorilor nostri au crescut, iar sectorul de retail in Romania s-a dezvoltat. Cunoscand aceste lucruri, dorim sa oferim clientilor nostri o mai mare varietate de magazine si de servicii", a declarat Ibrahim Paksoy, director general Anchor Grup.

Pentru finantarea acestui proiect, compania turca este in stadiul de negocieri avansate cu principalele sale banci creditoare, precum si cu alte banci.

In Romania, Anchor Grup SA a fost infiintata in anul 1997. Dupa Bucuresti Mall, in 2004, Anchor Grup a lansat cel de-al doilea proiect major din domeniul retail, respectiv Plaza Romania. Compania a lansat recent Anchor Plaza, cladire de birouri de clasa A situata in imediata vecinatate a centrului comercial Plaza Romania.

Anchor Plaza este compusa din 3 blocuri interconectate (parter si 12 etaje), fiind intinsa pe o suprafata de 33,000 de metri patrati, iar valoarea investitiei depaseste 25 milioane de euro. Lucrarile la Anchor Plaza au fost demarate in luna iulie 2005, inchirierea fiind disponibila din aceasta luna. Anchor Plaza isi asteapta chiriasii in luna octombrie 2006.

Potrivit directorului general al Anchor Grup, in acest an, compania va investi aproximativ 60 de milioane de euro in construirea a doua cartiere rezidentiale. Proiectele, situate in apropierea centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania, vor oferi locuitorilor Bucurestiului peste 800 de apartamente.