FC Sevilla a castigat finala Cupei UEFA dupa un categoric 4-0 contra lui Middlesbrough, cea mai mare diferenta de scor inregistrata intr-o finala de Cupa UEFA. Nici Maccarone si nici mama lui Maccarone nu a mai putut intoarce acest rezultat clar obtinut de FC Sevilla. Si asta pentru ca Boro a dat piept cu o formatie suta la suta profesionista.

Cand loveste fulgerul de mai multe ori in acelasi loc?

1-0 pentru Sevilla. 2-0 pentru Sevilla. Steve McClaren introduce iarasi doi, trei, patru (cine mai sta sa-i numere) atacanti in teren rugandu-se cerului, lui Zeus sa mai loveasca cu fulgerul o data. Miracolul nu se produce insa si zbaterea englezilor pare o copilarie, spaniolii punctand lejer de inca doua ori.

Miracolul nu s-a mai produs fiindca in fotbalul mare exista echilibru, exista vointa si caracter. Miracolul de aceea e miracol fiindca se intampla o data la zece, la o suta de ani si nu saptamanal.

Profesionalismul nu se construieste pe hazard. Boro este o echipa de mana a doua. Antrenorul ei, viitorul antrenor al nationalei Angliei, si-a aratat clar limitele in aceasta seara prin schimbarile facute.

Lipsa de curaj, de atitudine si de caracter a unor formatii bune (Steaua si Basel), dar inca departe de ceea ce inseamna profesionalismul, au facut dintr-o echipa mediocra ca Boro o finalista UEFA si din antrenorul ei (nu departe de valoarea echipei) antrenorul uneia dintre cele mai puternice natiuni fotbalistice si nu numai.

Cupa UEFA continua sa ramana o competitie fara mare interes, unde se lupta formatii mai mult sau mai putin mediocre, formatii ce spera ca la anul se vor infrupta si ele din masa bogatilor din Liga Campionilor.

La fel a crezut si Steaua si Rapid. Daca nu in sezonul urmator atunci sigur in celalalt vom avea o echipa in Liga Campionilor. Sa speram ca vor face diferenta dintre competitii.

I.B, HotNews.ro

Sevilla ia Cupa UEFA in stil mare

preluare Onlinesport

O finala a Cupei UEFA in care puteau juca Steaua sau Rapid (sau amandoua) a fost castigata miercuri seara de FC Sevilla. Un 4-0 sec contra lui Middlesbrough, cea mai mare diferenta de scor inregistrata intr-o finala de Cupa UEFA. Nici Maccarone si nici mama lui Maccarone nu a mai putut intoarce acest rezultat clar obtinut de FC Sevilla.

Fabiano a deschis scorul cu o lovitura de cap in minutul 26. Brazilianul s-a inaltat impetuos in careu si a trimis mingea in plasa, cu bara. Portarul Schwarzer nici macar nu a avut timp sa miste.

In repriza a doua, antrenorul Steve McClaren a introdus pe teren arma mortala a lui Middlesbrough: Maccarone, jucatorul care a oprit Steaua din drumul spre finala in minutul 89. Numai ca de data aceasta Maccarone nu a mai fost ce a fost cu Steaua...

Sevilla si-a pastrat forta in atac, in ciuda faptului ca se afla in avantaj. Spaniolii au fost la un pas de 2-0. Adriano a sutat putin pe langa bara, spectaculos.

Boro a raspuns imediat printr-o actiune rapida finalizata de Viduka printr-un sut in Palop, cu toata poarta goala! O imensa ratare pentru englezi, care a fost poate momentul de rascruce al partidei. Un egal ar fi schimbat datele problemei...

Maccarone a fost si el la un pas de gol, un sut din unghi care se ducea parsiv spre vinclul portii celor de la FC Sevilla. Palop a respins in corner, surprins de precizia si traiectoria balonului...

McClaren a plusat pe final si a introdus al patrulea atacant pe teren, Yakubu. Se intampla in minutul 72. Numai ca a fost degeaba si a platit scump. De la un 1-0 stabil, scorul avea sa ia proportii.

Maresca a dublat avantajul Sevillei in minutul 79, la capatul unui contraatac jucat perfect. Portarul Schwarzer a fost fortat sa respinga in fata, acolo unde s-a aflat Maresca. Sut fara probleme, 2-0.

Aceasi Maresca a pecetluit soarta finalei si a aratat cum se face pentru ca Middlesbrough sa nu mai revina de la un 0-2, asa cum eliminase pe FC Basel si pe Steaua. Simplu: nu te aperi si le mai dai doua.

Maresca a dus scorul la 3-0 printr-un sut puternic, din afara careului, in minutul 85. In minutul 89, Kanoute a semnat golul de 4-0, umilinta lui Middlesbrough fiind completa, iar razbunarea Stelei poate putin mai dulce...

Sa speram ca la anul echipele noastre vor fi si ele acolo, pentru a se razbuna singure...

Onlinesport.ro