Luciano Moggi, directorul general al lui Juventus, e pe cale sa demisioneze de la conducerea Batrinei Doamne. Presa italiana sustine ca, prin aceasta mutare, Moggi doreste sa anticipeze masura Consiliului de Administratie al clubului torinez, care pare decis sa renunte la contestatul personaj. E de asteptat ca Roberto Bettega si Antonio Giraudo sa aiba aceeasi soarta.

Situatia in care se gaseste Luciano Moggi, incepind de saptamina trecuta, aduce cu cea a unui animal haituit. A unui pradator care a stapinit vreme indelungata cele mai intunecate colturi ale junglei fotbalului italian, dar care e pe cale sa-si piarda suprematia. Incoltit din toate partile, Moggi mai are puterea unei ultime mutari.

Scandalul declansat in urma cu citeva zile a umplut paharul rabdarii familiei Agnelli, cea care controleaza tot ce misca la Juventus si la Fiat.

"E greu de crezut ca cei implicati in aceasta afacere vor supravietui in functiile pe care le detin", declara, duminica, John Elkann, patronul clubului. Masurile draconice erau iminente, si Moggi o stia prea bine.

Cu propriul viitor colorindu- se in nuante sumbre, directorul general al lui Juventus a ales sa-si joace ultima carte si sa-si prezinte demisia inainte de a fi pus in fata faptului implinit de catre Consiliul de Administratie al torinezilor, care s-a intrunit ieri.

Daca soarta directorului general pare pecetluita, lucrurile sint mai putin clare in ceea ce-i prives te pe principalii sai colaboratori din cadrul clubului. Antonio Giraudo, administratorul delegat al lui Juventus, si vicepresedintele Roberto Bettega ar putea supraviet ui, macar intr-o prima faza, valului de epurari planuit de familia Agnelli.

Capello la Inter?

Chiar daca nu se afla pe lista neagra a conducerii lui Juve, antrenorul Fabio Capello pare gata sa paraseasca echipa cu un an mai devreme de expirarea contractului. Capello a fost deranjat de criticile fanilor, care i-au reprosat eliminarea din Liga Campionilor si jocul modest al favoritilor in ultimele etape.

Tehnicianul lui Juventus s-ar fi intilnit deja cu patronul lui Inter, Massimo Moratti, care doreste sa-l instaleze pe banca echipei milaneze.