Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, joi, ca americanii Philip Stephenson si Colin Hart, implicati in dosarul Rompetrol sa fie cercetati in libertate. Instanta a respins astfel, ca neintemeiata, cererea procurorilor de arestare preventiva a oamenilor de afaceri.

Procurorii spun ca vor face recurs.

Philip Stephenson si Richard Colin Hart partenerii de afaceri ai lui Dinu Patriciu, sunt acuzati de complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, de manipularea pietei de capital, spalare de bani si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Inca din luna februarie 2006, procurorii au cerut arestarea lui Philip Stephenson si Richard Colin Hart. Stephenson - vicepresedinte la Rompetrol, a plecat din Romania, fiind rezident in Olanda. Hart - reprezentant al companiei Saltville Limited, se afla in Cipru unde se ocupa de o afacere cu petrol.

La inceputul lunii martie 2006, cei doi au venit in Romania, cand Tribunalul a luat in discutie propunerea Parchetului de a fi arestati. Instanta a decis atunci ca nu se impune privarea lor de libertate.

In acelasi dosar, instanta a decis, la inceputul lunii aprilie 2006, ca Dinu Patriciu sa fie cercetat in stare de libertate.