A doua editie a concursului de debut pentru carti de studii si eseuri organizat de Editura Polirom, concurs ce poarta numele "Ioan Petru Culianu", se va desfasura in perioada mai-octombrie 2006.

Lucrarile prezentate trebuie sa se inscrie in domeniile: istoria religiilor, studii culturale, mentalitati, antropologie. Pot participa si manuscrise din alte domenii precum: stiinte socio-umane (psihologie, sociologie, istorie, stiinta politica, studii de gen, asistenta sociala), comunicare, relatii publice, studii media.

Reamintim ca valoarea premiului este de 1000 de euro, lucrarile premiate urmind a fi publicate. Sint acceptate in concurs si manuscrise ale autorilor care au participat deja cu materiale in volume colective deja publicate.

Manuscrisele vor fi expediate in plic, fara semnatura si prefatate de un motto, pe adresa editurii din Iasi, B-dul Carol nr. 4, C.P. 266, in format electronic si print (ambele obligatorii). In plic separat, concurentii sint rugati sa introduca acelasi motto, precum si un CV al autorului. Ambele plicuri vor purta mentiunea "Pentru concursul Ioan Petru Culianu". Manuscrisele nu se inapoiaza.

In anul 2006 vor fi luate in consideratie manuscrisele sosite in perioada 15 mai-1 noiembrie a.c. Este de preferat ca manuscrisele sa contina intre 200 si 300 de pagini a cite 2 000 de semne.

Manuscrisele vor fi examinate de un juriu cu aceeasi componenta ca la prima editie (Dan Petrescu, Liviu Antonesei, Tereza Culianu Petrescu, Silviu Lupescu, in functie de manuscrisele primite urmind a fi inclusi si specialisti din domeniul respectiv).

Laureatii primii editii au fost Adela Toplean (premiul I, pentru volumul (Pragul si neantul. Incercari de circumscriere a mortii), Liviu Bordas (Iter in Indiam. Imagini si miraje indiene in drumul culturii romane spre Occident) si Gabriel Troc (Postmodernismul in antropologia culturala), ale caror volume au aparut recent la Editura Polirom.