Bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului a fost suplimentat cu 5.300 mii lei RON (53 miliarde lei vechi) din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului, potrivit unei Hotarari aprobate de Executiv, arata un comunicat al institutiei.

Suma este destinata inlaturarii efectelor calamitatilor naturale produse de inundatii in anul 2005.

Astfel, vor fi platite facturile de materiale si produse achizitionate prin Agentia Nationala pentru Locuinte in anul 2005 pentru construirea si reabilitarea caselor de locuit din zonele afectate de inundatiile produse in anul 2005.

De asemenea, o parte din bani va fi utilizata pentru construirea sau reabilitarea caselor de locuit din zonele calamitate, inclusiv pentru amenajarea terenurilor de constructii si a cailor de acces prin ANL.

Ministerul Finantelor Publice este autorizat sa introduca, la propunerea ordonatorului principal de credite, modificarile corespunzatoare in structura bugetului de stat si in volumul si structura bugetului Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului pe anul 2006.

Cu sumele neutilizate pana la data de 10 decembrie 2006, la propunerea ordonatorului principal de credite, se reintregeste Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, arata comunicatul.