Marti seara, „Academia Catavencu" a organizat ultimul bal dinaintea integrarii. Locatia, Gara Baneasa, a fost mai plina ca la incorporari.

„Singurul cel mai bun bal al anului 2006", cum s-a numit balul din acest an al „Academiei Catavencu", a adunat, consensual, lumea buna si „nebuna" a protipendadei bucurestene. Politicieni, oameni de afaceri, scriitori, sportivi, jurnalisti, staruri s-au inghesuit sa guste oferta catavencilor.

Atmosfera, pe linga umor, bijuterii si mincaruri selecte, a fost data de cadrul in care s-a desfasurat evenimentul: o gara cu parfum nostalgic. In gara stationa un tren de epoca in care fiecare invitat putea taifasui sau incerca putin o calatorie in timpuri ceva mai relaxate.

Peronul, impartit in trei „sectoare", avea amenajat intr-unul din capete sectiunea „MicDonalds", pentru gurmanzii hard, connaiseuri in ale ciorbei si gulasului preparat in ceaun, la foc mic. Apoi un sector mai select, cu cozi mai lungi si mai nervoase, cu mincaruri si licori de toate soiurile, variante mai soft.

Premii si premiati

La celalalt capat, scena, pe care catavencii au deschis, dupa primirea invitatilor de catre fanfara militara, show-ul decernarii premiilor pentru cele mai nastrusnice perle ale oamenilor politici: „Bula demnitarului 2006".

Printre premiati: Adrian Nastase („Orice poate sa fie obiect din China", „Dezautosuspendarea o face tot cel care a facut autosuspendarea"), Antonie Iorgovan („Eu am fost de cind ma stiu"), Gheorghe Flutur („Vom da posibilitatea recoltarii pasarilor impuscate"), Marian Vanghelie („Sint alaturi de Dan Ioan Popescu, dar nu pot sa fiu alaturi de Dan Ioan Popescu"), Daciana Sirbu („Am impartit viata

mea personala cu atita lume ca nici eu nu mai stiu cu cine sint"), Norica Nicolai („Politica e blonda"), Dan Ioan Popescu („Functia de presedinte executiv este ca acesta nu are decit menirea sa dea la o parte presedintele"), Mircea Geoana („Trebuie sa oprim stoparea declinului"), Traian Basescu („Sint mai atractive, din punctul meu de vedere, blondele.

Pai, si cu sotia mea m-am casatorit pentru ca era blonda"), Elena Udrea („Principiul meu este ca nu am principii"), Corneliu Vadim Tudor („Ii invit pe toti sefii partidelor politice, in frunte cu mine, sa-si cheme parlamentarii la ordine") si, cu voia dumneavoastra, Ion Iliescu, astazi, senator („Este o iluzie falsa", „Mesajul lui Iisus este extrem de actual mai ales pentru cei cu credinta de stinga").

O parte a premiatilor, cea mai destupata, a fost chiar prezenta, Daciana Sirbu, Gheorghe Flutur sau Victor Ponta numarindu-se printre ei.

„Tren cu abureala"

Balul a durat cam pina la miez de noapte si s-a incheiat, dupa o ploaie care a mai trimis acasa din invitati, in sunetul sirenei de locomotiva trase, cam insistent si prelung, de chefliii mai abtiguiti. Pe locomotiva, construita in 1926 la Resita, era afisat un baner: „Tren cu abureala".

De fapt, toata „filosofia" euro-monarhica a balului, cu un tren regal pregatit de Bruxelles, era vizibila cu ochiul liber, prin sloganurile plasate in locuri strategice ale peronului sau pe tren: „Rehnule masina mica, unde-l duci pe Romanica?", „Inainte de a fi europeni am devenit venetieni" sau „A se pleca in afara".