ING Group a inregistrat in primele trei luni ale acestui an un profit net de 2 miliarde de euro, in crestere cu 3,3% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit unui comunicat de presa al grupului financiar olandez.

La aceste rezultate au contribuit atat activitatea asigurarilor de viata pe piete in curs de dezvoltare, cat si serviciile bancare pentru populatie, care au inregistrat un profit brut in crestere cu 43,7%.

Potrivit rezultatelor prezentate joi de catre ING Group, profitul din asigurarile de viata a crescut cu 14,4%, principalele zone care au contribuit la crestere fiind Asia, Americile si Europa Centrala. Profitul din politele nou emise a crescut la o pondere de 14% , iar valuarea politelor nou emise cu 31,9%, pana la cifra de 248 de milioane de euro.

Profitul din activitatile bancare a crescut cu 12%, datorita extinderii masive a serviciilor bancare pentru populatie, serviciilor bancare prin internet (ING Direct) si a activitatilor ING Real Estate.

"Performantele realizate reflecta decizia Comitetului Executiv al ING Group de a investi cu precadere in activitatile cu potential ridicat de crestere.

Costurile se mentin la nivelele preconizate, pe masura ce continuam sa ne concentram eforturile asupra unor obiective prioritare, cum ar fi calitatea executiei si cresterea eficientei.

Activitatile bancare au continuat sa beneficieze de costuri mai scazute de administrare a riscurilor, fara schimbari ale portofoliului de credite", a declarat Michel Tilmant, presedintele Comitetului Executiv al ING Group.

Anul trecut, Grupul ING a inregistrat un profit net de 7,2 miliarde euro, in crestere cu 25 la suta fata de 2004, ocupand locul 13 in topul mondial al bancilor, respectiv locul cinci in Europa, cu o valoare de piata de 64,5 miliarde euro.

In 2005, ING Romania a inregistrat venituri nete de 73.8 milioane de euro, cu un rezultat brut de 17 milioane de euro. Cu active de 1.84 miliarde de euro, ING detine o cota de piata de 5.3% in crestere cu 45% fata de anul 2004.