Gigi Becali a stat joi la subrat cu o punga plina cu 150.000 de euro pe care a fluturat-o pe la nasul jucatorilor Gloriei. El a urmarit autocarul echipei bistritene cu masina, numai pentru a face sportivilor oferta fata in fata: 10.000 de euro pentru fiecare jucator, daca Gloria bate vineri seara Rapidul.

Etapa a 27-a din Divizia A la fotbal se deschide cu partida Rapid - Gloria Bistrita, intalnire programata diseara, de la ora 20.00, in direct la National TV.

Gigi Becali s-a tinut joi de cuvant si a mers la Hotelul 'Crystal Palace', acolo unde sunt cazati bistritenii, pentru a-i asigura de prima meciului din Giulesti, cu Rapid.

Latifundiarul din Pipera a ajuns la stabilimentul care apartine presedintelui LPF, Dumitru Dragomir, in jurul orei 16.00. Din cauza ca nici un jucator bistritean nu a coborat din camera pentru a le vorbi despre cei aproximativ 150.000 de euro recompensa, Becali a parasit hotelul dupa 20 de minute, promitand ca se va intoarce.

Imediat dupa ce finantatorul 'ros-albastrilor' a plecat, la receptie au inceput sa-si faca aparitia fotbalistii, care se pregateau sa mearga la restaurantul 'Perla' pentru a servi masa. Cand echipa a urcat in autocar, in jurul orei 17.30, si-a facut aparitia Maybach-ul lui Becali.

Becali, la volan, a urmat pana la Perla autocarul, iar acolo a putut sta de vorba cu jucatorii Gloriei.

'Va dau 5.000 de euro daca va fi egal si 10.000 euro pentru fiecare jucator daca invingeti Rapidul', a promis Becali, care manuia bancnote de 500 de euro.

'Am stabilit cu Sabau si cu jucatorii ca nimeni sa nu ia banii lui Gigi. Nu ne intereseaza acei bani, care sunt si cu probleme', a replicat Jean Padureanu, aluzie la faptul ca Sebastian Bodu, seful ANAF, considera ca neimpozitarea sumelor cu care se fac astfel de premieri reprezinta evaziune fiscala.

Steaua i-a motivat, etapa trecuta, pe jucatorii de la Farul Constanta, care au remizat, scor 0-0, in Giulesti.

George Copos, principalul actionar de la Rapid, a reactionat: 'Nu ma intereseaza ce face Steaua. Sunt banii lui Becali si n-are decat sa-i cheltuiasca asa cum doreste'.

Nu este prima oara cand Gigi Becali se preteaza la asemenea practici. In 2004, inaintea meciului Dinamo - Apulum Alba Iulia, din ultima runda, Becali s-a dus la hotelul ardelenilor cu sacosa de bani. 'Motivarea' lui Becali n-a fost de ajuns: Dinamo a invins si a castigat titlul.