Medicii austrieci au anuntat vineri ca starea de sanatate a pacientului Traian Basescu, este una foarte buna. Specialistii de la spitaluil Universitar din Viena au comunicat presei ultimele date despre starea de sanatate a pacientului lor "de onoare". Ei au anuntat ca presedintele s-a ridicat azi din pat si a mers pentru prima oara dupa operatie.

"Dupa trei zile de la operatie starea pacientului este excelenta", au declarat intr-o conferinta de presa specialistii care l-au operat pe presedintele Romaniei.

"Pacientul s-a bucurat foarte mult cand i-am dat voie sa mearga. Nu ne-am imaginat ca presedintele isi va reveni atat de repede. Are o constitutie atletica si urmeaza un regim alimentar foarte strict, fapt care contribuie la refacerea rapida. Suntem foarte multumiti de evolutia pacientului" a declarat medicul E. Knosp.

Totodata, medicii au recunoscut ca nu se asteptau ca starea pacientului sa evolueze asa de bine. Specialistii au declarat ca, in continuare, presedintele va face multe exercitii de recuperare.

"Intr-o astfel de operatie pacientul este monitorizat in permanenta timp de o saptamana. In meseria noastra stim ca in aceasta perioada pot aparea complicatii. Am verificat in permanenta starea pacientului si va pot spune ca, in prezent, din punct de vedere clinic, este foarte bine", a explicat dr. E. Knosp.

Medicii au mai declarat ca seful statului roman a refuzat un regim special privind alimentatia si a preferat mancarea spitalului in care este internat ."Ne-am oferit sa-i aducem mincare speciala, dar presedintele a spus ca si mancarea din spital e buna" a mai spus Knosp.

Medicii au anuntat ca deocamdata nu este permisa fotografierea sau filmarea pacientului. Ei au declarat ca vor anunta cand accesul presei va fi permis in rezerva presedintelui. La ultimul buletin medical, specialistii nu s-au putut pronunta despre o eventuala data a externarii presedintelui.

Traian Basescu va primi azi vizita consilierilor prezidentiali Claudiu Saftoiu, Adriana Saftoiu si Sergiu Medar. Dupa ce ieri, seful statului i-a primit in rezerva sa de la Spitalul Universitar din Viena pe ministrul de interne Vasile Blaga si ministrul de externe Razvan Ungureanu, azi, ii asteapta pe cei trei consilieri prezindentiali.