ANRC modifica conditiile de acces la bucla locala

de A.V.     HotNews.ro
Vineri, 12 mai 2006, 0:00Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a comunicat, joi, 11 mai 2006, companiei Romtelecom decizia care modifica Oferta de Referinta pentru Accesul neconditionat la bucla locala (ORA), document care stabileste conditiile in care furnizorii alternativi pot oferi servicii prin intermediul buclei locale detinute de

Romtelecom (cele doua fire de cupru prin care se conecteaza fiecare abonat la centrala telefonica), informeaza un comunicat ANRC.

Potrivit ANRC, ca rezultat al modificarilor, furnizorii de Internet de mare viteza si telefonie fixa care nu detin o infrastructura proprie vor avea acces mai usor la abonatii conectati in reteaua Romtelecom.
Modificarile si completarile prevederilor ORA au fost necesare pentru ca unele clauze din ORA propusa de Romtelecom nu respectau prevederile deciziei presedintelui ANRC nr.1098/2004, care stabileste cadrul de reglementare privind accesul neconditionat la bucla locala.

De asemenea, ANRC a modificat si completat Decizia presedintelui ANRC nr.1098/2004 cu scopul de a clarifica unele prevederi, precum si de a detalia anumite obligatii impuse in sarcina Romtelecom.

In vederea asigurarii unui mediu de afaceri predictibil, versiunea revizuita a ORA va contine toate tarifele si serviciile necesare companiilor care solicita Romtelecom acces la bucla locala, in pachetul de servicii reglementate de ANRC fiind incluse si alte servicii, neprevazute initial, insotite de tarifele care pot fi practicate.

In acelasi timp, planurile de modificare a retelei de acces, in sensul modernizarii acesteia sau al scoaterii din uz a unor elemente de retea, vor fi publicate in ORA cu cel putin 12 luni inaintea implementarii pentru a da furnizorilor alternativi posibilitatea a include din timp, in propriul plan de afaceri, aceasta interventie.

Furnizorii alternativi vor putea cunoaste conditiile in care insasi compania Romtelecom se foloseste de elementele propriei infrastructuri pentru a oferi servicii de Internet si telefonie abonatilor.

Acest lucru va fi posibil prin publicarea de catre Romtelecom a unui document care se intituleaza Conditiile Interne de Referinta pentru Accesul neconditionat la bucla locala (CIRA).

Documentul va contine, asemanator ORA, lista tuturor serviciilor oferite intern in scopul furnizarii accesului neconditionat la bucla locala, tarifele de decontare interna pentru fiecare dintre aceste servicii, conditiile de calitate, termenele de furnizare a serviciilor, termenele de remediere a defectiunilor si descrierea detaliata a procedurilor interne de furnizare a serviciilor.

CIRA va explica detaliat eventualele diferente dintre conditiile in care serviciile de acces neconditionat la bucla locala sunt furnizate intern si conditiile in care aceste servicii sunt furnizate operatorilor alternativi.
Trimestrial, pe pagina de Internet a Romtelecom, va fi publicat un set de indicatori care vor descrie conditiile in care compania a furnizat, in ultimele 3 luni, intern si altor operatori, servicii de acces la bucla locala.

Acesti indicatori se refera la conditiile de calitate si disponibilitate, termenele de furnizare a serviciilor si termenele de remediere a defectiunilor pentru propriile servicii ale Romtelecom comparativ cu cele puse la dispozitia altor operatori.

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii este institutie independenta de reglementare in domeniul comunicatiilor electronice si al serviciilor postale, care are ca principale obiective de activitate promovarea concurentei, protectia intereselor utilizatorilor finali si incurajarea investitiilor eficiente in infrastructura.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


85 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by