Liderul organizatiei Bucuresti, Ludovic Orban, i-a adresat deja invitatia consilierului lui Basescu sa participe la o sedinta a biroului de conducere de la nivelul Capitalei. La fel si liderul filialei Iasi, Relu Fenechiu.

Potrivit unor surse liberale, cele doua intilniri, daca ele vor fi onorate de Stolojan, se vor incheia cu o rezolutie in care organizatia isi va manifesta dezamagirea fata de prestatia fostului presedinte liberal.

In plus, conducerile filialelor alese in mandatul lui Tariceanu ii vor inchide gura lui Stolojan, amintindu-i ca exista o rezolutie a Delegatiei Permanente a PNL in care se afirma ca „nu sint intrunite conditiile incheierii unei fuziuni cu PD".

„Sanse nule de revenire in partid"

Senatorul de Iasi Varujan Vosganian a transmis deja semnalul ca Stolojan nu este binevenit in partid. „Am decis sa il sustinem pe actualul presedinte, premierul Calin Popescu Tariceanu, si asa o sa facem atit timp cit PNL este si va fi la guvernare", a spus Varujan Vosganian.

Senatorul a declarat ca revenirea lui Stolojan ar fi posibila doar daca „exista un alt guvern in care PNL nu este inclus, iar sansele acestuia de a reveni la guvernare sint nule".

El este dublat de liderul organizatiei de Bucuresti, Ludovic Orban, care a afirmat ca daca Guvernul va cadea ca urmare a unei motiuni de cenzura votata de democrati, „PNL il va propune tot pe Tariceanu ca premier, iar daca PD nu va accepta, PNL iese de la guvernare".

Consilierul prezidential Theodor Stolojan a anuntat ca intentioneaza sa poarte convorbiri cu membrii PNL „pentru a vedea daca sint de acord cu managementul politic actual din partid" si a dezmintit faptul ca ar pune la cale „caderea Guvernului".

„Voi avea convorbiri cu membri ai PNL pentru a vedea daca ei, cu totii, sint de acord cu managementul actual politic din PNL", a afirmat Stolojan, mentionind ca acesta este singurul lucru pe care intentioneaza sa-l faca, „intr-un mod transparent, ca intotdeauna, nu intr-un mod subteran, pentru a vinde partidul sau a-l dona".

El a confirmat faptul ca va merge prin tara pentru a sta de vorba cu liberalii din filiale, „insa nu va fi vorba despre un turneu".