La Palatul Parlamentului din Capitala s-a desfasurat, sambata, reuniunea Comitetului Director al Partidului Democrat. Potrivit agentiilor de presa, la aceasta intalnire participa ministrii Vasile Blaga, Monica Macovei, Sulfina Barbu si Anca Boagiu.

Ministrii democrati au prezentat in special progresele inregistrate in ceea ce priveste eforturile privind integrarea europeana a tarii.

Cel mai multumit de evolutia activitatii si de indeplinirea angajamentelor pare a fi ministrul de interne, Vasile Blaga, care a declarat ca "nu a venit sa se planga, ci sa spuna ca a realizat tot ce si-a propus sau mai bine zis, ceea ce Romania s-a angajat pentru a se integra in Uniunea Europeana".

El a afirmat ca s-a bucurat atat de sustinerea premeirului, cat si a presedintului si a avut mana libera in a conduce ministerul si a-si face echipa.

Cu toate acestea, Vasile Blaga a precizat ca s-ar simiti mai linistit daca mai multi "parlamentari ai PD ar fi la treaba in legislativ atunci cand se discuta proiectele ministerului".

La randul sau, ministrul Justitiei, Monica Macovei, a declarat ca desi Uniunea Europeana nu mai arata cu degetul spre Romania, in acest domeniu exista totusi si intarzieri.

Ea a amintit ca nu mai exista nici o clauza de salvgardare pe reforma justitiei, pe independenta sistemului judiciar si nici pe combaterea coruptiei, asa cum era in raportul de tara din 2004. In opinia sa, este important ca politicul nu a intervenit pana acum in actul de justitie.

Pe de alta parte, presedintele PD, Emil Boc, a respins speculatiile potrivit carora, prin prezentarea progreselor realizate de ministerele conduse de membri PD, partidul "s-ar spala pe maini" in eventualitatea unui raport negativ la adresa Romaniei.

Colegiul Director este format din membrii Biroului Permanent National si toti presedintii de organizatii ale PD, la care se adauga ministrii nominalizati de PD.