Luni, 15 mai, expira termenul pentru depunerea declaratiilor de venit pentru anul trecut.

Declaratiile fiscale, trebuie depuse doar de persoanele care au avut venituri din activitati independente sau comerciale, profesii liberale, de proprietate intelectuala, din activitati agricole sau de persoanele care au avut venituri din strainatate.

Contribuabilii ar fi trebuit sa primeasca de la ANAF, prin posta, formularele de declaratii de venit, in perioada 1-15 aprilie.

Acestea contin doua exemplare ale formularului Declaratie speciala privind veniturile realizate, personalizate (formularul 200), ghidul de completare a formularelor, precum si plicul destinat trimiterii de catre acestia a declaratiei la organul fiscal de domiciliu.

Formularele pot fi depuse personal la organul fiscal de domiciliu sau prin posta, gratuit, prin scrisoare recomandata, recipisa obtinuta de la oficiul postal reprezentand dovada depunerii declaratiei sau cererii in termenul legal prevazut.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) precizeaza ca in aceasta situatie sint 20% dintre salariatii din Romania.