Doua persoane si-au pierdut viata dupa ce materialele explozibile pe care le pregateau pentru au foc de artificii s-au detonat. Deflagratia s-a produs intr-un adapost antiaerian al unui imobil care apartine Ministerului Apararii Nationale, transmite TVR.

Locatarii blocului au fost evacuati.

Locotent colonelul Gheorghe Baltag, ofiter al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta se afla in timpul liber si pregatea materialul explozibil pentru un joc de artificii pentru o petrecere. Din cauza unei manevre gresite, produsele pirotehnice au explodat. Ofiterul a murit pe loc, iar un alt angajat al firmei sale si-a pierdut viata intoxicat.

Anchetatorii spun ca focul de artificii a fost autorizat, insa victimele nu aveau dreptul sa foloseasca spatiul respectiv pentru pregatirea materialelor pirotehnice. Cei doi au achizitionat materialele de pe piata si urmau sa le asambleze pentru a fi lansate in Piata Revolutiei.

Masinile de interventie ale Pompierilor, Ambulantei, Politiei, Electrica si Distrigaz Nord au sosit imediat, imobilul a fost deconectat de la reteaua de gaz si electricitate. Victimele au fost scoase de la subsol dupa aproape 40 de minute.