Pe pagina de internet a Registrului Auto Roman (RAR) www.rarom.ro, cei interesati isi pot verifica valabilitatea inspectiei tehnice periodice (ITP) la propriul automobil.

Important de retinut este faptul ca, in conformitate cu Ordonanta de urgenta nr. 189/2005, incepand cu data de 1 aprilie 2006, la implinirea unui termen de 90 de zile de la data expirarii inspectiei tehnice periodice sau a asigurarii obligatorii de raspundere civila auto (RCA), se suspenda de drept inmatricularea vehiculelor rutiere aflate in aceasta situatie.

Conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor a caror inmatriculare a fost suspendata in conditiile prezentei Ordonante de urgenta, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 la 5.000 RON! RAR ofera automobilistilor posibilitatea de a verifica daca inspectia tehnica periodica (valabila) a masinii a fost inregistrata in baza de date.

Daca sunteti sigur ca ITP-ul a fost corect efectuat intr-o statie autorizata de RAR pentru aceasta activitate, si totusi nu va regasiti in baza de date, trebuie sa completati un formular de sesizare.

Pentru a evita astfel de situatii, RAR va sfatuieste sa nu acceptati intermedierea obtinerii dovezii de efectuare a ITP de catre alte persoane, aceasta dovedindu-se a fi, de cele mai multe ori, falsa.

Mai multe detalii la www.rarom.ro