Luxul orbitor, pasiunea pentru masini Ferrari si pentru iahturi l-au adus aproape de ruina pe Printul Jefri, fratele mai mic al sultanului din Brunei, acuzat ca si-a sustinut stilul de viata decadent, "redirectionand" spre propriul buzunar uriasa suma de 12 miliarde de euro din vistieria Agentiei guvernamentale de Investitii din Brunei (BIA).

Inca din 1998, BIA a lansat un proces in justitie prin care incearca sa recupereze aproximativ 15 miliarde de dolari, bani pe care Printul Jefri i-a cheltuit in folos propriu in cei zece ani in care a fost ministru de finante.

Nuri pe valuri

Situatia este extrem de neplacuta pentru familia sultanului, nevoita in prezent sa asiste la spalarea "rufelor murdare" in public. In cadrul procesului au iesit la iveala o serie de detalii privind obiceiurile costisitoare ale rasfatatului print.

Majoritatea banilor s-au dus pe "jucarii" extrem de scumpe: circa 2.000 de masini, intre care bolizi "de rasa" Ferrari, Rolls-Royce si Aston Martin, 17 aparate de zbor, printre care se numara si un elicopter de atac Comanche, dar si un luxos iaht de 55 de metri, purtand scandalosul nume de S.S. Tits (S.S. Tate - n.t.).

Iahtul, la care sunt atasate doua barci de viteza botezate "Nipple 1" si "Nipple 2" ("Sfarcul 1" si "Sfarcul 2" - n.t), are in dotare mobilier si echipament placat cu aur de 24 de carate si, pentru confortul maxim al oaspetilor, puntile sunt legate printr-un lift.

Afectat de criza economica asiatica

Printul Jefri a canalizat cea mai mare parte a profiturilor din bogata industrie a petrolului catre compania de investitii Amedeo. Necazurile sale au inceput in momentul in care compania, afectata de criza economica asiatica din 1997, a intrat in grave probleme financiare.

Potrivit zvonurilor, sultanul Hassanal Bolkiah doreste ca jenanta situatie sa fie transata pana pe 15 iulie, data la care isi va sarbatori cu mare fast implinirea varstei de 60 de ani.

Articol integral in EVZ