Motto: "Tot ce mi-as dori, intr-o buna zi, e sa-ti prind in nas o bomba cu ceas"

Deci Tom Cruise isi trasese si el o gagica misto, se logodise cu dansa, si in toiul petrecerii primeste un mesaj urgent cum ca trebuie sa se prezinte imediat la raionul de giugele de la supermarketul din cartier.

Zis si facut, se duce, iar acolo un tip cu fata de agent CIA ii spune ca trebuie salvata o fata pe care o antrenase el si tinea mult la ea, ocazie cu care aflam ca Ethan, adica Tom, era si el agent CIA.

Tipul face la inceput tarantele, ca nu vrea, ca s-a retras, ca se insoara si el ca omul, dar agentul ii trage flit si ii da un aparat foto de unica folosinta, care se dovedeste a fi un videoplayer miniatural. Ethan vizualizeaza misiunea pe care o avea de indeplinit, dupa care aparatul se autodistruge in cinci secunde.

Treaba era groasa, asa ca Ethan nu mai sta pe ganduri, isi abureste iubita ca trebuie sa plece intr-o delegatie si decoleaza cu o echipa de specialisti. Destinatia: Germania. Acolo, un om rau, traficant de substante periculoase, o ti-nea ostatica pe fata lui, care fusese trimisa sa-l spioneze.

Eroul nostru gaseste locatia, instaleaza de urgenta paispe mitraliere telecomandate prin satelit si, cu ajutorul lui Luther (Ving Rhames), o scoate pe fata din mainile rapitorilor, pe care in prealabil ii lichideaza unul cate unul, din toate pozitiile.

Ma rog, vine elicopterul sa-i ia, un alt elicopter cu oamenii rai ii urmarea printre niste mori de vant si, chiar cand ziceau ca au scapat, fata incepe sa urle de durere, fiindca ii pusesera teroristii o bomba cu ceas in cap, prin nas... Pana sa se dumireasca ei, bomba explodeaza si fata moare.

Naspa! Ethan se intoarce la A-gentie, unde aflam ca nu e vor-ba de CIA, ci de FMI (nu mai stiu de la ce era ?F"-ul, dar MI inseamna Misiune Imposibila). Acolo se cam ciondaneste cu sefii, asa ca se hotaraste sa ia misiunea pe cont propriu si sa-l captureze pe nemernic.

Prin urmare, isi ia echipa si se duce la Vatican unde era o petrecere caritabila si unde omul rau urma sa primeasca un dispozitiv criminal numit ?piciorul de iepure". Aici sa vezi faza cool. Tipii intra in cetate prin canalizare si cu ajutorul unui computer fac un mulaj facial exact cu moaca teroristului, pe care si-l pune Ethan.

Se duce dupa el la baie, trecem peste amanunte, si il rapeste, dupa care iese din buda, dandu-se drept ala. Si pleaca cu o tipa super, cu un Lamborghini, care sare in aer dupa ce ei coborasera in prealabil in canalizare. Numai ca, sa vezi belea, cand aterizeaza cu raufacatorul in America, acesta e ajutat sa evadeze de un sef rau de la FMI.

Mai mult, ii rapeste lui Ethan logodnica si ii spune ca daca nu-i aduce ?piciorul de iepure" o omoara. Deranj mare, pentru ca dispozitivul cu pricina era tocmai in Shanghai, la ultimul etaj al unui turn, pazit ca sfintele moaste. Dar nimic nu-i sta in cale eroului nostru. Dupa ce fura obiectul, i-l duce teroristului, care insa in loc sa-i dea iubita inapoi ii baga pe nas o bomba cu ceas.

Pentru final, n-aveti decat sa dati si voi banii pe bilet, la cinema. Daca ma intrebati insa care e misiunea imposibila, va voi raspunde sincer ca aceea de a scrie o cronica la acest film.

Misiune imposibila

SUA, 2006

Titlu original: Mission: Impossible III

Scenariul si regia: J.J. Abrams

Distributie: Tom Cruise, Ving Rhames, Keri Russel, Philip Seymour Hoffman, Laurence Fishburne

Actiune: 126 minute

Rating IMDB: 6,9/10

Rating SFin: 5/10