Raiffeisen Bank ofera doua noi produse de creditare pentru sectorul IMM. Creditele sunt acordate dintr-o linie de finantare in valoare de 30 de milioane de euro, in cadrul Programului de sprijin al IMM-urilor initiat de Uniunea Europeana, prin Banca de Dezvoltare a Germaniei (KfW) in cooperare cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Suma atrasa de Raiffeisen Bank prin acordul semnat cu KfW este destinata intreprinderilor mici si mijlocii care isi desfasoara activitatea in localitati care au mai putin de 50.000 de locuitori, se arata intr-un comunicat de presa. Valoarea unui credit este intre 3.000 si 250.000 de euro.

Pe baza unei documentatii simplificate, clientii pot opta pentru doua tipuri de credite, acordate in lei: KfW pentru investitii (pana la 60 de luni) si KfW pentru capital circulant (pana la 12 luni).

"Prin acordarea acestor credite se largeste aria de acoperire cu astfel de produse la localitatile cu potential economic mai redus, iar conditiile de acordare devin mai flexibile; mai intai de toate, este vorba de o dobanda cu1% mai mica decat dobanda standard, pentru profilul de risc al IMM-ului respectiv.

Toate acestea vor duce fara indoiala la dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii din localitatile mai mici", a spus Alexandru Ciobanu, director sector IMM Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank are peste 120.000 clienti IMM, in timp ce volumul de credite acordate acestui segment a crescut cu peste 40% la sfarsitul anului 2005 (fata de 2004), iar depozitele au crescut cu peste 60%, in aceeasi perioada.

Raiffeisen Bank este a treia banca din Romania dupa activele totale, care au depasit 3 miliarde de euro la sfarsitul lui 2005.