Va puteti lua adio de la Hummer H1 intrucat General Motors a anuntat vineri ca modelul din 2006 va fi ultimul. H1 a fost baza de la care a pornit GM in constructia brand-ului Hummer. Avand la baza conceptul militar Humvee, din 1992 si pana acum au fost construite 12,000 de exemplare.

"Este o reflexie a directiei pe care vrem sa o urmam cu brand-ul Hummer" sustine directorul general Hummer, Martin Walsh. "Brand-ul Hummer isi are inca ADN-ul din vechiul Humvee... Va fi intotdeauna marcat ca locul de unde am plecat.

GM se asteapta ca ultimul H1 sa fie construit luna viitoare.

Walsh a adaugat si ca Hummer planuieste sa se concentreze pe modele cu priza mai mare la public in locul pietei de nisa careia i se adresa H1.

H1 consuma in jur de 24l la 100Km, insa directorul spune ca nu cresterea de preturi la carburant a influentat decizia GM. A subliniat ca cumparatorii H1 nu tin cont in mod special de consum si preturile carburantilor.

Anul trecut au fost vandute cu 16% mai putin H1 decat in 2004.

GM lucreaza la o noua strategie in America de Nord si anul acest a anuntat, pentru prima oara din 2004, profit. Anul trecut anunta disponibilizarea a 30,000 de posturi si desfiintarea a 12 fabrici pana in 2008.