La licitatia organizata, luni, de municipalitate pentru lucrarile de reabilitare a Centrului Istoric al Bucurestilor nu s-a prezentat nici una din cele noua firme de constructii romanesti si straine care au cumparat caietul de sarcini pentru acest proiect. Potrivit agentiilor de stiri, este vorba de a treia amanare de acest gen a lucrarilor de reabilitare a acestei zone.

Lucrarile de modernizare a Centrului Istoric erau programate sa inceapa la sfarsitul lunii iunie, cu un an mai tarziu fata de momentul in care au fost anuntate initial.

Companiile care nu s-au prezentat la aceasta licitatie - desi cumparase cu 500 de euro caietul de sarcini - sunt: Strabag AG (Austria), OPCA - Obras Publicase Cimento Armado SA (Spania), SC Spedition UMD SRL (Bacau - Romania), Porr Construct SRL (Romania), Bau Unter Nehmung Ganit Graz (concern romano-german), SC Tehnologica Radion SRL (Romania), SC Euroconstruct Trading '98 SRL (Romania) si Sedesa SRL (firma romano-greaca).

Autoritatile ceruse, in caietul de sarcini, garantii de participare in valoare de 200.000 de euro, firmele fiind nevoite sa faca dovada ca, in ultimii cinci ani, au realizat lucrari similare, cu o valoare de cel putin 20 de milioane de euro.

O alta conditie de eligibilitate impusa prin caietul de sarcini era aceea ca societatea sa aiba o cifra de afaceri de cel putin 30 milioane de euro in ultimii trei ani.