BRD - Groupe Societe Generale a inregistrat in cursul primului trimestru din anul 2006 un profit brut din exploatare (fara impactul provizioanelor) de 177 milioane lei si un profit net de 150 milioane lei, informeaza un comunicat de presa al bancii.

La sfarsitul lunii martie a acestui an, creditele acordate clientilor se ridicau la aproximativ 11 miliarde lei, in crestere cu 57% in raport cu 31 martie 2005.

Fata de primele trei luni ale anului trecut, BRD - Groupe Societe Generale a inregistrat o crestere a venitului net bancar de 15%. Rezultatul brut din exploatare (fara impactul provizioanelor) a ajuns la 177 milioane lei, iar profitul net la 150 milioane lei, in linie cu obiectivele bancii.

"Rezultatul obtinut se situeaza in parametrii prevazuti. Banca a continuat sa mentina un ritm inalt de crestere pe ambele piete importante, cu un accent deosebit pe piata de retail, unde a reusit sa isi pastreze competitivitatea in ciuda unei concurente acerbe", a declarat Patrick Gelin, presedintele BRD.

La sfarsitul lunii martie a acestui an, creditele acordate clientilor se ridicau la aproape 11 miliarde lei, in crestere cu 57% in raport cu 31 martie 2005. Creditele acordate persoanelor juridice au crescut cu 35% comparativ cu luna martie a anului 2005, iar creditele acordate persoanelor fizice sunt in crestere cu 98%, fata de aceeasi perioada anului precedent.

La sfarsitul primului trimestru 2006, creditele pentru persoane fizice reprezentau 44% din totalul creditelor acordate de banca.

Depozitele clientelei la sfarsitul lunii martie 2006 au ajuns la aproximativ 15 miliarde lei, in crestere cu 63% comparativ cu anul trecut.

Potrivit rezultatelor financiare ale bancii, rentabilitatea fondurilor proprii (Return on Equity) a fost la sfarsitul primului trimestru 2006 de 35%. La sfarsitul lunii martie 2006, BRD - Groupe Societe Generale avea o retea de peste 360 agentii bancare, si peste 1,8 milioane clienti persoane fizice si juridice.