Saptamana aceasta se va pune probabil capat speculatiilor legate de aderarea la Uniunea Europeana. In eventualitatea unui raspuns afirmativ ne asteptam ca bursa sa reactioneze pozitiv in perioada imediat urmatoare.

Va fi probabil o crestere generala, fara prea mare sustinere si marcata de o volatilitate sporita, deoarece impactul profund al deciziei Comisiei Europene se va putea face simtit abia in timp, cand perceptia asupra riscului de tara se va fi schimbat suficient pentru a atrage mai multe fonduri pentru societatile profitabile.

Tot mai probabil insa este sa primim si un raspuns "neutru" care va presupune macar amanarea deciziei, situatie pe care noi o percepem ca pe o dezamagire ce s-ar putea reflecta si in cotatiile pe termen scurt.

In plus, continua sa fie publicate si rezultatele financiare pentru trimestrul intai, de consistenta si constanta carora va depinde pana la urma mentinerea unui trend ascendent pe termen mediu si lung.

Am avut saptamana aceasta stiri contradictorii legate de aderarea la UE, corectii provocate de majorari de capital sau distribuire a dividendelor, un anunt de reorganizare judiciara, dezbateri asupra procedurii de delistare a companiilor, raportari de rezultate financiare pentru primul trimestru si o infruntare pe piata intre angajatii detinatori de actiuni si investitorii interesati de achizitia acestora.

O saptamana tulbure, asa cum ne asteptam dealtfel de vinerea trecuta, evolutie reflectata de performanta "amestecata" si neconcludenta a indicilor.

BET si BET-C au crescut 0.37, respectiv 0.67%, in timp ce BET-FI a pierdut 1.21 procente, reprezentand probabil in viziunea pietei valoarea actualizata a dividendului net ce urmeaza a fi primit peste cateva luni (perioada ex-dividend incepe abia pe 17 mai pentru SIF3).