Dinamo a fost scoasa din cursa pentru titlu, sambata seara, de FC Vaslui. Moldovenii i-au invins pe “cainii rosii” cu 2-1, chiar in Soseaua Stefan cel Mare. Gazdele au deschis scorul in minutul 15, prin Dan Alexa, dar au cedat treptat initiativa. Vasluienii au egalat prin Marius Croitoru, in minutul 43, si au dat lovitura de gratie prin Vali Badea, in minutul 82.

In acest moment, la Dinamo, toata lumea se cearta cu toata lumea. “Nu se vede nimic in jocul echipei. Dinamo nu supara pe nimeni, chiar daca are cel mai bun lot din Divizia A”, a sintetizat ieri Mircea Rednic prapadul din Soseaua Stefan cel Mare.

Turcu acuza “manevrele” lui Badea

La meci, un conflict s-a consumat intre fani si unul dintre conducatori: actionarul Vasile Turcu.

Galeria i-a scandat numele lui Ioan Andone, venit la meci direct de la aeroport (tehnicianul Omoniei Nicosia s-a intors de la Torino, unde a asistat la sedintele de pregatire ale celor de la Juventus Torino), si l-a injurat vartos pe Turcu, principalul adversar al revenirii lui “Ando” in “Groapa”.

“Sambata, la ora 18.00, ne-am intalnit intr-o sedinta la stadion. Badea a disparut brusc dintre noi, pentru a pregati complotul!”, a sarit Turcu la beregata lui Badea, pe care l-a acuzat ca i-a intaratat pe suporteri. Tirada celui despre care se spune ca este „trompeta” lui Ioan Becali a continuat: “Badea e vinovat pentru tot ce se intampla acum la club. A evitat sa imparta actiunile, de frica sa nu-i ia cineva puterea”.

Andone, invinovatit de actionar

Mai mult, Turcu sustine ca, dupa meci, Ioan Andone l-a injurat si l-a amenintat cu moartea la telefon, anuntand ca a depus deja o plangere la politie.

“Nu l-am amenintat. Martor e baiatul meu. I-am pus in vedere lui Turcu sa nu mai foloseasca numele meu. Aflasem ca, inainte de meci, la tribuna oficiala, m-a facut albie de porci. M-a injurat de morti, de vii...”.

La tribuna intai, de unde a urmarit jocul, Andone a fost auzit spunand: “Nu ma duc la oficiala, ca-i dau una lui Turcu si intru in puscarie pentru el!”.

Urmare a telefonului primit de la Andone, actionarul Turcu pretinde ca are probleme medicale. Ieri, el a mers la Spitalul Militar si a efectuat un control cardiologic. Actionarul a declarat ca este decis sa renunte la Dinamo. “Daca pleaca Turcu, mai discutam.

S-ar putea sa revin la Dinamo”, a replicat Andone, care ieri a jucat, in “Groapa”, fotbal-tenis impreuna cu Dorin Mateut.

Petre a plans pe banca

Florentin Petre a fost cel mai afectat dinamovist. Dupa meci, capitanul a ramas minute in sir pe banca de rezerve si a plans in hohote. “M-au parasit toti. Conducerea, antrenorii... Ma simt singur. Voiam sa plec cu capul sus de la echipa, cu un titlu”, a spus Petre, care a recunoscut ca a semnat contractul cu TSKA Sofia si ca va pleca in Bulgaria dupa terminarea sezonului.

Articol integral in EVZ