Biroul Permanent al PSD va dezbate azi oportunitatea depunerii motiunii de cenzura la adresa guvernului Tariceanu.

Mai multi lideri social-democrati s-au pronuntat impotriva, motivand ca nu e oportuna in contextul in care se decide integrarea Romaniei. "Personal, chiar daca imi doresc ca acest guvern incompetent sa fie inlaturat, nu sunt de acord cu depunerea unei motiuni de cenzura in aceasta perioada", ne-a declarat George Maior, directorul de cabinet al presedintelui PSD.

Maior a motivat lipsa de oportunitate prin contextul sensibil al integrarii. Si Vasile Dancu are retineri fata de depunerea unei motiuni de cenzura deoarece nu s-a lamurit care este scopul.

"Nu sunt nici pentru, nici impotriva unei motiuni. Imi este indiferenta. Daca se va decide ca trebuie sa depunem o motiune nu ma voi opune, desi nu vad finalitatea unui asemenea demers", ne-a declarat si Vasile Dancu.

Dan Mihalache, secretar executiv al PSD, este si mai radical. "Eu cred ca nu este momentul ca PSD sa depuna o motiune de cenzura. Nici in aceasta sesiune, si nici pana la sfarsitul anului", ne-a declarat el, invocand aceleasi ratiuni de integrare europeana.

Mitrea: "Vom depune motiunea"

De cealalta parte, cei care sustin depunerea motiunii sunt de neclintit. "Sigur ca vom depune motiunea. De ce sa n-o depunem?", s-a aratat convins Miron Mitrea, secretarul general al PSD.

Articol integral in EVZ