Vicepresedintele PD Radu Berceanu le-a pus la colt pe colegele sale din guvern, Monica Macovei si Anca Boagiu in la intalnirea de ieri a senatorilor Coalitiei cu sefii partidelor din arcul Puterii.

In fata reprosurilor premierului la adresa parlamentarilor care nu voteaza legi si nu vin la sedinte, Berceanu a izbucnit nervos: „Sa le transmiteti colegilor din Guvern care dau in parlamentari si ii numesc tampiti sa-si schimbe atitudinea si sa nu se mire ca parlamentraii voteaza exact pe invers, demonstrand astfel ca nu sunt asa cum ii numesc ei!”.

Cand premierul i-a cerut sa nominalizeze, Berceanu a raspuns transant: „Ma refer aici la doi ministri ai PD-ului si tocmai de aceea imi permit sa punctez: Anca Boagiu si Monica Macovei”. Replica lui Berceanu l-a lasat fara glas pe seful PD, Emil Boc, care nu a intervenit in nici un fel in apararea celor doua.

La finalul intrevederii, premierul Calin Popescu Tariceanu le-a recomandat public unor ministri „sa se abtina in a face declaratii care sa puna Parlamentul in situatii neplacute”.

Cei doi ministri nominalizati in sedinta senatorilor Puterii au avut mai multe iesiri la adresa Parlamentului. Ministrul Integrarii Anca Boagiu nu a ezitat sa-i numeasca pe parlamentari niste „ frustrati pusi pe cotcodaceala”, in vreme ce colega sa de la Justitie Monica Macovei i-a acuzat pe membri Legislativului ca sunt dezinteresati de prioritatile guvernamentale.

Hei-rup-ul de joia

Teoretic intalnirea prezidata de liderii Coalitiei - Calin Popescu Tariceanu, Emil Boc, Dan Voiculescu si Marko Bela - s-a vrut un semnal politic pentru rezolvarea crizei din Senat, unde Puterea n-a mai reusit de multa vreme sa treaca o lege organica fara ajutorul Opozitiei.

Premierul a cerut, voalat, si un vot de incredere, in favoarea „mentinerii coeziunii Coalitiei pentru stabilitatea politica”.

Articol integral in Gandul