Incepand cu noaptea luni 15 mai, Posta Romana are cate un oficiu care functioneaza non stop in zece orase din tara. Extinderea programului de lucru pe timpul noptii vine in intampinarea persoanelor foarte ocupate, economisind timpul pe care acestia il au la dispozitie. Oficiile postale cu program non-stop reprezinta o premiera in istoria Postei Romane.

"Prin deschiderea oficiilor postale cu program non-stop, ne-am gandit in primul rand la acest segment, cel mai activ si mai dinamic al societatii romanesti", a declarat Dan Mihai Toader, directorul general al Postei Romane.

Cele zece oficii postale informatizate din tara au program de lucru 24 de ore din 24, de luni pana duminica inclusiv. Sunt incluse in acest program oficiul postal (OP) Bucuresti 37, OP Ploiesti 1, OP Craiova 1, OP Timisoara 1, OP Cluj-Napoca 1, OP Brasov 1, OP Bacau 3, OP Iasi 9, OP Galati 1 si OP Constanta 1.

Cele zece unitati postale ofera clientilor intreaga gama de produse si servicii postale pe toata durata programului: servicii postale traditionale, incasari facturi utilitati, incasari impozite si taxe locale, servicii financiare si bancare.

Intre orele 23:30 si 01:00 noaptea, timp de o ora si jumatate, cele zece oficii postale nu vor presta serviciile care implica utilizarea sistemului informatic, datorita actualizarii informatiilor financiare in bazele de date (gestiunea oficiului, schimbul de data curenta, curs valutar, dobanzi etc.)

Posta Romana este operatorul operatorul national in domeniul serviciilor postale cu cea mai mare retea de retail din tara, formata din peste 7.100 de subunitati postale, dintre care 1.100 informatizate si 500 incluse in VPN.

Posta Romana livreaza corespondenta la peste 7.500.000 de adrese si ofera clientilor, pe langa serviciile traditionale, servicii bazate pe cele mai noi tehnologii, care asigura transmiterea securizata a banilor, incasarea facturilor la utilitati, prestarea serviciilor bancare si chiar transmiterea de mesaje de la casute de e-mail la adrese postale.