Team-ul Petrom District Racing, impreuna cu pilotul Mihai Marinescu au participat, in weekend-ul trecut, la etapa a doua a Campionatului Nord European al Formulei Renault 2.0.

Weekendul de cursa nu a inceput foarte bine pentru Mihai, care s-a confruntat cu probleme tehnice in antrenamentele libere, de vineri, dar odata cu remedierea lor, a reusit sa atace pozitiile de top si sa termine ziua cu al saselea timp.

In sesiunile cronometrate de sambata, echipa a avut ghinionul sa ploua torential, dar Mihai, chiar cu monopostul nesetat pentru ploaie, a obtinut timpi in top 15 (locurile 14 si 15).

Startul primei curse, sambata, a fost unul reusit pentru Mihai, care a reusit rapid sa avanseze pana pe locul 10. A venit apoi o penalizare de "drive trough" - trecere pe la linia boxelor, pentru o greseala, minora, petrecuta in turul de formare.

Dupa trecerea pe la boxe, Mihai a iesit in pista pe locul 12, dar la mare distanta de locul 11. A fortat, dar in cele trei tururi ramase nu a reusit sa recupereze integral cele peste 13 secunde de intarziere, trecand linia de sosire pe locul 12.

Duminica, pilotul team-ului Petrom District Racing a reusit o cursa foarte buna, cu un start de exceptie, care l-a adus pe locul 11. A urmat apoi o serie irezistibila de depasiri, Mihai avansind pina pe locul 8 in cursa, comentariul belgienilor fiind: "Ce cursa senzationala reuseste romanul Marinescu!"

Din pacate, in turul 6, la depasirea neo-zeelandezului Hartley, Mihai a fost lovit in spate de acesta si fortat sa abandoneze, cu monopostul serios avariat.

Cu tot acest ghinion, Mihai a punctat in ambele curse si a avansat pe locul 11 in clasamentul general. Urmeaza etapa a treia a campionatului italian Formula Renault 2.0, pe celebrul circuit de la Imola.