Fostul director general al clubului Juventus Torino, Luciano Moggi, a folosit facturi false in transferul mijlocasului Adrian Mutu la gruparea italiana, a anuntat, marti, cotidianul La Stampa. La Stampa scrie ca Moggi a folosit facturi emise de o societate inexistenta din Londra.

Compania engleza garanta facturi emise de societati inexistente cu sediul in afara Italiei, fraudand fiscul si umfland sumele. Moggi a apelat si el la cei doi in cazuri de achizitii complicate de jucatori, asa cum a fost si la transferul lui Mutu.

Fostul director general al torinezilor a prezentat mai multe facturi fictive la club, prin care a castigat milioane de euro, justificand costurile sustinerii "operatiunii Mutu".

Moggi l-a transferat pe Mutu la Juventus dupa ce internationalul roman a fost dat afara de Chelsea Londra, in urma unui control pozitiv cu cocaina.

Moggi i-a oferit cinci ani de contract lui Mutu, desi acesta fusese suspendat timp de sapte luni si nu putea evolua decat incepand cu finalul lunii mai a anului 2005.