A avea un laptop in zilele noastre si a te expune cu el la televizor este, ma gindesc, o maniera de a inspira credibilitate. Ecranul s-a umplut de meserii care necesita consultarea unui laptop si poate ca asta a impus un anume standard.

Orice ghicitor in cafea care se respecta dispune de laptop. Fiece medium care intra si iese din transcendenta asemeni unui simplu muritor dintr-o benzinarie ori specialistul in analiza capriciilor bursiere - tot un fel de paranormal la urma urmei - studiaza atent monitorul si de-abia apoi prezice.

Totusi, intre toti acesti proroci ai situatiunii de miine, unul se ridica in ochii mei la un statut special. E vorba despre stimatul analist pe probleme de politica, integrare europeana si diverse, dl Valentin Stan.

Oriunde isi face simtita prezenta, onorabilul analist vine impreuna cu laptopul sau, pe care are grija sa-l consulte inainte de a arunca pe post cifre si exemple din tarile civilizate.

De mult timp il consider pe dl Stan un fel de enciclopedie de cazuri exemplare care dovedesc irefutabil ca noi, romanii, cu politicieni, cu pietoni, cu ceferisti, cu totii, sintem un contraexemplu la orice e bun pe lumea asta.

De fiecare data, Domnia sa pare ofensat, dar nu asa, in limite normale, ca orice om caruia nu i-a mers bine in ziua aia si s-a injurat cu soferii pe la semafor sau i-a nascut pisica sub frigider. Noooo, stimabililor!

Citeste articolul complet in Cotidianul