Consiliul National al Audiovizualului a sanctionat ieri cu somatie publica postul B1 TV pentru emisiunea „No Comment by Monica Gabor”. Reamintim ca, la sfarsitul saptamanii trecute, Asociatia Consumatorilor de Media si Lavinia Sandru au intreprins doua actiuni paralele, ambele vizand alungarea lui Irinel Columbeanu si a Monicai Gabor de pe micul ecran.

Aflati intr-o calatorie la Paris, cei doi nu au parut mirati cand au aflat decizia CNA, dar au acuzat-o pentru aceasta situatie pe Lavinia Sandru.

No comment, pe intuneric

Potrivit comunicatului CNA, avand in vedere, pe de-o parte, modelul imoral pe care-l propune emisiunea „No Comment by Monica Gabor”, „o reteta de succes imorala, bazata pe o relatie personala”, iar pe de alta parte, faptul ca minorii sunt influentati in procent de 84a de vedetismul din audiovizual (conform unui sondaj comandat de CNA si realizat de CURS), CNA a solicitat

postului B1 TV ca emisiunea „No Comment by Monica Gabor” sa fie difuzata dupa ora 22.00.

In cadrul aceleiasi sedinte, CNA a decis solicitarea unui punct de vedere din partea Ministerului Educatiei si Cercetarii in legatura cu „felul in care conducerea Liceului „Henri Coanda” din Bacau, unde este eleva domnisoara Monica Gabor, intelege sa transmita un mesaj celorlalti elevi ai scolii privind motivatia pentru studiu, ca drum de urmat pentru reusita in viata si cariera”, se arata in comunicatul emis de CNA.

Monica Gabor se considera o victima a Laviniei Sandru, iar Irinel Columbeanu precizeaza ca tot scandalul a fost gandit de vicepresedintele PIN special pentru o noua campanie de imagine. (Elena Vladareanu)

Dragoste nemotivata

Monica Gabor risca sa-si strice si imaginea de eleva model a Colegiului Tehnic „Henri Coanda” din Bacau, desi anul trecut a obtinut numai medii de zece si a invatat bine si anul acesta, cand urmeaza sa dea examenul de bacalaureat.

Activitatea extrascolara intensa din ultima vreme si desele deplasari la Bucuresti au facut insa ca, in catalog, in dreptul numelui ei, sa se inmulteasca absentele si notele de sapte.

Monica, pusa la zid

„Am analizat situatia ei scolara, la sfarsitul saptamanii trecute, si am constatat ca a adunat 16 absente. La 20 de absente se emite preavizul de exmatriculare”, a declarat Nadia Voicu, directorul Colegiului „Henri Coanda”.

Ieri, la o zi dupa declaratia Nadiei Voicu, Monica Gabor lua masa, alaturi de iubitul ei, Irinel, la Paris, reusind sa adune cele patru absente necesare si suficiente pentru preaviz.

„Absentele vor fi motivate, am un motiv serios pentru care am lipsit de la scoala. Dar, cu toate acestea, m-am pregatit in continuare”, spune Monica.

Directorul Nadia Voicu este decisa sa o reclame pe Lavinia Sandru la CEDO si la Avocatul Poporului fiindca i-a legat numele de „asa-zisa poveste de dragoste” dintre Monica Gabor si Irinel Columbeanu. Voi fi alaturi de doamna directoare si mi se pare justa decizia ei de a o actiona in judecata pe Lavinia Sandru. Suntem niste victime si eu, si liceul”, a spus Monica Gabor.

Potrivit deputatului PIN, cele mai importante sustinatoare ale modului de viata actual dus de eleva in compania miliardarului Columbeanu ar fi diriginta Monicai si directoarea colegiului, care „se lasa influentate de omul de afaceri prin mijloace care tin de lumea din care provine acesta”.

Acuzatii si dezmintiri

„Se sugereaza, cumva, ca eu as primi bani din partea cuiva. Am 35 de ani de invatamant si nimeni nu a spus despre mine asa ceva. Sunt acuzatii extrem de grave si nu stiu pe ce se bazeaza, cata vreme, cu cateva exceptii, nimeni dintre cei care mi-au pomenit numele in materialele care s-au scris pana acum pe aceasta tema nu a vorbit si cu mine”, a declarat Nadia Voicu.

Citeste articolul complet in Evenimentul Zilei