Societatea comerciala Mangalia SA a intrat in atentia DNA si a Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, dupa ce Garda Financiara Constanta a verificat modul in care actionarul majoritar al societatii, Liviu Scarlat, a vandut mai multe hoteluri unor firme la care este de asemene actionar.

Tranzactii suspecte

Comisarul-sef al Garzii Financiare Constanta, Cristian Radu, sustine ca, in perioada 2004-2005, SC Mangalia SA a vandut patru hoteluri si un restaurant "aproape gratis sau chiar fara bani", prejudiciul cauzat statului ridicandu-se la cel putin 2 milioane de euro .

Firmele care au cumparat activele respective ii apartin tot directorului SC Mangalia SA, Liviu Scarlat, si familiei sale. "Hotelurile Astra, Zenit si restaurantul Cazino au fost preluate in 2004 de Liviu Scarlat printr-o serie de contracte cel putin suspecte", a afirmat Cristian Radu.

Hotelul Orion, care intre timp a devenit Corsa, a fost cumparat in 2004 cu 300.000 euro de o firma unde asociata este sora lui Liviu Scarlat, iar hotelul Mangalia, de trei stele si 12 etaje, a fost vandut in octombrie 2005 cu 50 miliarde lei.

Ultima tranzactie nu s-a facut pe bani, ci in contul unei datorii de 2 milioane de dolari pe care SC Mangalia o avea la Banca Internationala a Religiilor.

Pentru ca banca datora firmei B&B Aldini SRL Timisoara aceeasi suma, printr-o intelegere amiabila intre cele doua parti, intermediata de o firma a directorului general al SC Mangalia, Liviu Scarlat, firma timisoreana a devenit stapana pe hotelul de trei stele. Conditia era ca Liviu Scarlat sa ramana in continuare director al hotelului Mangalia, al carui nume s-a schimbat intre timp in Paradiso.

Comisarul-sef Cristian Radu a precizat ca firmele familiei lui Liviu Scarlat nu au dat, de fapt, bani pentru activele cumparate, pentru ca, in prealabil, au incheiat cu SC Mangalia contracte de colaborare a caror valoare se ridica exact la preturile cu care au fost vandute ulterior activele.

Citeste articolul complet in Evenimentul Zilei