I se zice "Casa Bucur", e un celebru local din sectorul 4 si poate fi considerat monument din cel putin doua puncte de vedere. E monument istoric, pe lista Ministerului Culturii si ar trebui sa fie monument de hotie, pe lista Ministerului de Justitie.

A intrat in posesia clanului de arabeti condus de Hassan Awdi, care e patron si la Rodipet, pe baza unei privatizari cel putin la fel de dubioase ca si cea a Rodipetului. Dupa privatizare a fost vindut in cascada, a fost pasat sub diverse forme de la o firma la alta a lui Awdi.

Si sint atit de multe firmele pe la care a fost trecut, ca ni s-ar demoda hainele de pe noi pina vi le-am insira pe toate si modul cum restaurantul-monument a ajuns in ograda lor. Important este ca el a ramas mereu la acelasi stapin, sub o forma sau alta.

Dar si mai important este ca restaurantul-monument este revendicat in instanta, de peste opt ani, de fostii proprietari, familiile Mott si Soare. Fiindca retrocedarea bate tare la usa Casei Bucur, arabii au cautat cu disperare o scapare. Au zis ca se opun retrocedarii fiindca ei au facut acolo lucrari de imbunatatire si amenajare de peste trei milioane de euro.

De ele s-a ocupat Yourhotels, tot o firma a clanului. Fiind vorba de un monument istoric, poate va inchipuiti ca arabii au bagat bani in lucrari de conservare a lui. Halal conservare! L-au gaurit la planseu, tragindu-i lift, l-au ciuruit cu tevi de scurgere, transformindu-l din local, in hotel cu camere prevazute cu cacastoace pe fiecare nivel.

L-au utilat apoi cu igrasie ultimul racnet, l-au dotat cu infiltratii prin acoperis si l-au fisurat ca la carte, asa cum rezulta dintr-un raport de expertiza tehnica. Pentru nici una din modificarile aduse restaurantului-monument, clanul Awdi nu a primit autorizatii nici de la Ministerul Culturii, nici de la PMB, nici de la Primaria sectorului 4.

Fiind vorba de un monument istoric, nu s-au incurcat ei cu formalitati contemporane.

S-au bazat pe metode stravechi, inventate pe meleagurile noastre o data cu notiunea de pesches. Si se pare ca tine treaba, daca, in ciuda faptelor comise, Awdiii se pot plimba in continuare liberi ca uliii Libanului.