Operatorul de telefonie mobila Cosmote Romania a semnat miercuri un acord pentru obtinerea unui imprumut de 30 milioane de euro de la grupul Cosmote, ca parte a programului de finantare pentru perioada 2006-2008.

Grupul elen Cosmote va finanta filiala sa din Romania cu suma de 400 de milioane de euro in urmatorii doi ani, iar suma de 30 milioane de euro face parte din acest acord, se arata intr-un comunicat de presa.

Finantarea Cosmote Romania, inclusiv imprumutul de 30 milioane euro, se va face printr-un imprumut de la filiala OTE plc, dupa primirea aprobarilor din partea Adunarii Generale a Actionarilor care va avea loc in data de 9 iunie 2006.

Cosmote Romania si-a relansat operatiunile comerciale in decembrie 2005. La sfarsitul anului trecut compania a avut aproximativ 50.000 de clienti, dintre care 30.000 de clienti noi in primele 3 saptamani de la lansarea sa pe piata.

Grupul elen Cosmote are mai mult de 8,2 milioane de clienti in regiunea Europei de Sud-Est, fiind operatorul cu cea mai dezvoltata prezenta in regiune in tarile in care este prezent (Grecia, Bulgaria, Albania, fosta Republica Iugoslava Macedonia si Romania).