Tudor Lavric este cistigatorul Premiului Romaniei Literare pentru debut acordat anul acesta. Editura Polirom anunta lansarea romanului Necasatoritii de Tudor Lavric, una dintre cele mai noi aparitii in colectia „Ego. Proza”. Evenimentul va avea loc joi, 18 mai, ora 14.00, la Uniunea Scriitorilor din Romania. Vor vorbi despre carte criticii literari Cosmin Ciotlos si Val F. Mihaescu.

„Ce are in plus Tudor Lavric fata de alti prozatori tineri de la noi e lipsa totala de poza, privirea lipsita de sarcasm (desi atenta la grotesc), compasiunea si, mai ales, magia frazei «cu lipici», care te tine, fara sa sari nimic, de la primul cuvint la ultimul rind. Nu-i putin lucru.” (Adriana Bittel)

Tudor Lavric (n. 1967) a absolvit cursurile Facultatii de Filologie a Universitatii Bucuresti. Din 1991, lucreaza in presa scrisa, la Agentia Nationala ROMPRES, la ziarele Curentul si Jurnalul National. Din 2001, este redactor al cotidianului Realitatea Romaneasca. A mai publicat romanul Draculaland (Premiul Romaniei Literare pentru debut acordat in 2006, Editura Dominor, 2006).